Yabancı dil öğrenmenin püf noktaları


 Yabancı dil öğrenmenin püf noktaları;


1/KENDİNİZE BAŞARACAĞINIZA DAİR SÖZ VERMEK


Kendinize bir söz verdiyseniz ve yabancı dil öğrenmeye karar aldıysanız hayatınızın en önemli noktası. Vazgeçmek yok, başaracaksınız sadece kendinize güvenin ve harekete geçin. Siz şu an kendiniz için bir şey yapmıyorsanız kimse sizin için bir şey yapmayacaktır.


2/SİZİNLE BİRLİKTE MOTİVASYONUNUZUN AYNI OLAN ARKADAŞA SAHİP OLMAK


Yabancı dil öğrenmeye karar verdiğiniz an en önemli nokta sizinle aynı motivasyona heyecana, öğrenmeye hevesli arkadaş veya arkadaşlara sahip olun. Emin olun ki durum zor olsa bile eğlenceli hale gelecektir.


3/YABANCI DİZİ-FİLM İZLEMEK


Şunu unutmayın ki, dinlemek okumaktan çok daha zordur. Oysa İngilizce öğrenirken okumaktan daha çok dinlemelisiniz. Doğru telaffuzun yolu o sözcüğü sık sık duymak; ve o sözcüğün ağızda, boğazda yarattığı tınıyı, sesi algılayabilmektir. Bu yüzden daha çok dinleyin.


 Dizi film izleyerek İngilizce öğrenmede 2 önemli nokta vardır ;


-Zihniniz dinlemeye ve sesleri tam olarak duymaya odaklanmalı,


-Duyduğunuz cümle ve ifadelerin ne anlama geldiğini de anlamanız gerekiyor.


4/TELEFONUNUZUN DİLİNİ DEĞİŞTİRMEK VEYA YABANCI DİL ÖĞRENME UYGULAMALARI İNDİRMEK


Benim en sevdiğim kısımlardan birisi İngilizcemi geliştirmemde en büyük yardımcım oldu. Büyük ölçüde bana faydası sağladı. Bunu direkt yapmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca kullanabileceğiniz ücretsiz bir sürü uygulama da indirebilirsiniz. 


Bunlardan bazıları ;


DUALİNGO

VOSCREEN

MONDLY

QUİZLET

MEMRİSE

Son olarak güzel bir site linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.


5/O ÜLKENİN DİL EĞİTİMİNİ ALIN


Eğer imkanınız varsa kesinlikle öğrenmek istediğiniz dilin ülkesine gidip eğitim almanızı tavsiye ediyorum. Bu eğiliminiz size gösterecek ki, kolayca yeni bir dil öğrenebiliyorsunuz ya da mevcut dilinizi çok daha hızlı geliştirebiliyorsunuz. Bir dile ne kadar çok maruz kalırsanız, o kadar çabuk öğrenebilirsiniz. Kısaca kendinize bir şans verin ve yepyeni bir kültür ile tanışın.


Dil okulu olarak verebileceğim örnek olursa şunları söyleyebilirim ;

Örnek 1       Örnek 2


6/SEVDİĞİNİZ ŞARKILARI TERCÜME EDİN


Bu yapıları hızlıca öğrenebileceğiniz bir yöntem olan şarkı çevirileri ile yabancı dil öğrenmenin keyifli yönlerini keşfedeceksiniz. Kolay ve anlaşılır şarkılara odaklanmanızı tavsiye ederim. Telefonda dinlediğiniz şarkıların sözlerini takip etmeniz için Musixmatch uygulamasını kullanmanızı öneririm. Hem ücretsiz hem de bazı şarkılar yabancı dilde olsa bile Türkçe çevirileri mevcut.


7/KOLAY KİTAPLAR OKUYUN 


Hepimiz belki de her dil öğrenmek istediğimizi söylediğimiz kişilerden duyduğumuz klasik bir dil öğrenme yöntemi olan kitap okumak, gerçekten işe yarıyor desek? Bana sorarsınız kolay ve anlaşılabilir nitelikte bir kitap tercihinde bulunmanız size hem dili kalıplarını, hem zaman (tense) kullanımı hem de kelime dağarcığı geliştirmesi bakımında çok zengin bir içerik ile dil öğrenmenize katkı sağlayacaktır.


8/YOUTUBE VİDEOLARINDAN FAYDALANIN


Yabancı bir dil öğrenmenin en kısa yolu olan Youtube videoları özellikle kısa sürede, hızlı bir şekilde bir dile hakim olmanızı sağlayacaktır. Sizin anlayabileceğiniz şekilde anlatımı kolay bir kanal bulursanız dil öğrenmenin hiçte zor olmadığını fark edeceksiniz.


Önerebileceğim kanallar ;

Kanal1.    Kanal2.    Kanal3 


    Yazar

Sena ÇUKUR


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim