Yazılarınızı Daha Fazla Kişiye Ulaştırmanın Yolları

Yazılarınızı Daha Fazla Kişiye Ulaştırmanın Yolları

Belki saatlerce uğraşıp emek verdiğiniz yazılarınızın karşılığını almasını yani bir çok insan tarafından okunmasını istersiniz değil mi ? Ben isterim kim istemez ki benimki de soru. Yazılarınızın gayet iyi olduğunu ama okunmadığını düşünüyorsanız kendi kullandığım bir kaç yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Blogger Okuma Listesi

Blogger Okuma Listesi

Eğer yazılarınızı paylaştığınız siteniz Blogger altyapılı ise Blogger'ın okuma listesini biliyorsunuzdur belki. Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim, yeni yazı paylaştığınız zaman blogunuzu takip edenlerin okuma listesinde yeni yazılarınız yer alıyor böylece yazılarınızın daha fazla insan tarafından okunmasını sağlıyorsunuz. Peki insanlar sizi neden okuma listesine eklesin ? tabi ki sizde onları okuma listenize eklerseniz onlarda sizi ekleyecektir. Diğer blogların yazılarını ziyaret edip yorum bölümünde yazı hakkında fikirlerinizi belirterek yorumun en sonuna Bloguma bekliyorum gibi ufak bir not bırakırsanız emin olun bunu yazdığınız blogun sahiplerinin bir çoğu geri dönüş yapacaktır.

2. Forumlar

Forumlar

Günümüzde Forumları duymayan yoktur herhalde diye düşünüyorum. Fakat ben yine de kısaca bahsedeyim. Forumlar bir çok insanın bir arada bulunup sorunlarına çözüm üretip yardımlaştığı topluluklardır diyebiliriz. Peki biz forumlardan nasıl okur sayımızı arttırabiliriz ki diyorsanız hemen anlatayım. Forumların kategorileri oluyor paylaştığınız yazının uyacağı en uygun kategoriyi seçip yazınızda bahsettiğiniz içeriğin kısaca özetini orada anlatıp yazının en altına kaynak olarak kendi sitenizin linkini bırakırsanız bir çok kişi sitenize uğrayacaktır. Tamamen reklam amaçlı yazmayın yazıyı yazdığınız yazı oradaki kişilerin işine yarayacak şekilde olmak zorunda. Eğer sadece reklam amaçlı yazarsanız zaten forumdan yasaklanırsınız. Benim en çok kullandığım iki forum var
WM Aracı ve R10 sizde bunlara kayıt olarak kullanabilirsiniz.

3. Seo

Seo

Oradan buradan ziyaretçi çekmeyi anlattık fakat tamamen organik ziyaretçi kazanmak için de sitemizin seo uyumlu olması lazım. Organik ziyaretçilerimiz nerden gelecek derseniz tabi ki arama motorlarından. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için Seo Ayarlarımızın çok iyi yapılmış olması gerekiyor. Bu ayarları nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayarak seo ayarları ile ilgili yazıma ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden daha fazla araştırma yaparak sürekli sitenizi güncel tutun Seo olayı çok önemli bunu sakın unutmayın.

4. Tasarım 

Tasarım

Bana soracak olursanız bir sitenin en önemli konularından biri istisnasız tasarımı. Yazının başından beri sitemize ziyaretçi çekmenin yollarını anlatıyoruz fakat siteye gelen ziyaretçilerin de sitemizi beğenmesi gerekiyor. Sitemiz hoşlarına giderse eğer daha sonra tekrar uğramaktan çekinmeyecektir. Bir sitenin tasarımı nasıl olmalı derseniz öncelikle temanızdan başlayın. Şu an o kadar güzel blogger temaları var ki artık bunların blogger teması olduklarına insan inanamıyor bazen. Neden böyle düşündüğümü sorarsanız çünkü eskiden blogger diyince akla ilk kalitesiz temalar,siteler gelirdi en azından benim için öyleydi. Kaliteli temalar bulabileceğiniz bir kaç yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Son Sözler

Bir kaç konuyu birden anlatacağım için başlığa ne yazacağımı bilemedim. Öncelikle tamamen özgün olmayı unutmayın başka sitelerden yazı kopyalayıp paylaşmak bir işinize yaramaz. İllaha bir şeyler almanız gerekiyorsa değiştirin özgün olduğunu kontrol etmek için Small Seo Tools gibi araçları kullanabilirsiniz. Zamansız yazılar yazmak çok önemli. Zamansız yazılar derken uzun bir süre yazıp uzun bir süre yazmamak gibi bir şeyden bahsetmiyorum. Yazdığınız yazıların uzun yıllar üzerinden geçse bile işe yarar yazılar olmasına dikkat edin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim