2022 Honda Civic Si Açıklandı: Daha Az Güce Sahip Fakat Sürmek Daha Keyifli



 Honda, sportif sedanın önceki serilere  göre daha güzel bir yol katettiğini söylüyor.

Yeni Honda Civic Si



Uygun fiyat ve performansın simgelerinden biri olan yeni Honda Civic Si modeli, önceki modeline göre daha az güçlü olmasına rağmen parasının hakkını vermek için burada. Turboşarja sahip ve 1.5 litre benzinli motor artık 200 beygir güç üretebiliyor, bu demek oluyor ki yerini aldığı modele göre beş beygir daha düşük. Bununla beraber, mühendisler sportif sedanı geliştirmenin başka yollarını bulduğunu, yani beygir gücünün hikayenin tamamını anlatmadığını söylüyor.

Örnek olarak, önceki Honda Civic Si'de elde ettiğiniz 260 Nm'lik tork şimdi 300 rpm daha erken, 1800 rmp'de devreye giriyor, bu da bizlere daha canlı bir hızlanma olacağı anlamını gösteriyor. Devir skalasının diğer tarafında Honda, 6.000 rpm ile 6.500 rpm kırmızı çizgisi arasında  öncekinden daha fazla güç sağlamak için motoru değiştirdiğini söylüyor.

2022 Honda Civic Si

Daha önce duyurulduğu üzere, 2022 Civic Si, Type R'dan ödünç alınan devir eşleştirme teknolojisine sahip, yükseltilmiş altı vitesli bir şanzımana sahip olan yalnızca manuel bir vites araçtır Mühendisler, şanzımanı %10 daha kısa atışlar ve iyi bir vites değiştirme deneyimi hissi sağlayacak şekilde yeniden tasarladılar. Type R'da bulacağınız deriden ilham alan alüminyum vites topuzu ile de güçlendirildiği belirtildi.

Sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve çok bağlantılı arka süspansiyon standart donanımın parçasıdır. Tahmin edebileceğiniz gibi, 
2022 Honda Civic Si'nin frenleri ön aksta 12.3 inç rotorlar (+1,2 inç) ve arkada 11.1 inç rotorlar (+0,9 in.) ile normal Civic'ten daha büyüktür. 10 kollu tasarıma ve mat siyah kaplamaya sahip 18 inç jantlar, baharatlı versiyona ( spicy version ) özeldir ve 235/40 R18 dört mevsim performans lastikleri veya isteğe bağlı yaz lastikleri ile birlikte gelir. İlk olarak Kasım 2020'de Civic Prototype'da gördüğümüz Blazing Orange Pearl boyası sadece 2022 Honda Civic Si modeli içindir.


2022 Honda Civic Si

Dış tasarımı, yan ayna kapaklarının ve pencere çerçevelerinin koyu rengini tamamlamak için parlak siyah renkte bir bagaj kapağı spoiler'ı ile normal modelin daha agresif ancak incelikli bir evrimini getiriyor. Ön taraftaki gövde altı spoiler'ı, 2022 Civic Hatchback'ten alınan ön ızgaradaki kırmızı rozetle birlikte 2022 Honda Civic Si olduğunu bizlere gösteriyor.

İç mekan büyük ölçüde normal 2022 Civic Sedan'dan aktarıldı, ancak çok sayıda kırmızı vurgular, alüminyum pedallar ve entegre koltuk başlıkları ve geliştirilmiş yan desteğe sahip bir çift sportif koltuk barındırıyor. Standart kompakt  sedan gibi, 7 inçlik bir dijital sürücü ekranı ve kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay özellikli dokuz inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Standart olarak Si, subwoofer'lı 12 inç Bose Ses Sistemine sahip.

Honda Civic 11. nesil için coupe gövde stili axing ile, başka bir iki kapılı Si olacaksa olmayacak. Sedan, yıl sonundan önce satışa çıkacak ve 2022'de sadece manuel Type R Hatcback tarafından takip edilecek. Ayrıca gelecek yıl, çok abartılı Acura Integra'yı beş kapılı sportif bir liftback olarak göreceğiz.

Bu yazımızda sizlere 2022 model Honda Civic Si, modelinin özellikleraini tanıttık. Diğer makalelerimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Bir Başka makalede görüşmek üzere.

Kaynak : Honda






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim