Adobe, Photoshop Programını Web'e Getiriyor!

Adobe, Photoshop ve Illustrator'ı web'e getirerek, bulutta barındırılan belgelerde bunları indirmenize ve uygulamayı açmanıza gerek kalmadan değişiklik yapabileceğiniz web sitesini uygulamaya koyuyor.

Photoshop'un BETA web sürümü.
Fotoğraf : ADOBE


Bu, Photoshop ve Illustrator için ileriye yönelik atılmış çok büyük bir gelişme. Çünkü bu iki program, Photoshop ve Illustrator'ın tam özellikli sürümleri değil. Yani kısıtlı özellikleri kullanabileceğiniz sürümler. Silgi ve seçim gibi araçları kullanarak katmanlarda gezinebilir. Ek açıklamalar yorumlar ve temel düzenlemeler yapabilirsiniz. Ancak yine de önemli değişikler için Photoshop veya da Illustrator'ı açmanız gerekecek.

Adobe'nin baş ürün sorumlusu Scott Belsky, bir Podcast'inde, Photoshop ve Illustrator için. " Tüm özellikleri ilk gün getiremiyoruz, ancak şu anda çalıştığınız şey ile tarayıcıda en iyi şekilde yapılan tüm düzenlemelerin kilidini açmak istiyoruz" dedi. Belsky, Photoshop'un web sürümünü "gerçek PSD" dosyalarıyla çalışan " hafif düzeyde düzenlemeler yapabileceğiniz" bir sürüm olarak açıkladı.

Illustrator'ın BETA Web Sürümü

Fotoğraf : ADOBE


Bu özellikler, Photoshop ve Illustrator'ı için en önemli duyurulardan birisi oluyor. İnsanların Creative Cloud hizmetlerinde işbirliği yapmasını kolaylaştırıyor. Photoshop ve Illustrator'ın web'deki amacı, gözden geçirilmek üzere dosya paylaştığınız kişilerin, ayarlamalar konusunda sizinle birlikte çalışmasını kolaylaştırmaktır. Daha önce, belge üzerinde ek açıklamalar ve yorumlar yapabileceklerdi. Ama şimdi, eğer izin verilirse, onlar da atlayıp bazı temel değişikleri dosya üzerinde yapabilecekler.

Adobe, insanların bıraktığı yorumları incelemek için masaüstü Photoshop'a bir panel de ekliyor. Ekiplerin varlıkları düzenlemesine ve işbirlikçi ruh hali panoları oluşturmasına izin vermek için web sitesine yeni bir merkez ekliyor.

Photoshop ve Illustrator Web'de Nasıl Kullanılır?

Photoshop'u web'de kullanmak için bir Creative Cloud abonesi olmanız gerekiyor. Bu, bugünden itibaren beta olarak kullanıma sunulacaktır. Illustrator web sürümü, bugünden itibaren kaydolmaları kabul eden  yalnızca davetli beta sürümü olarak kullanıma sunuluyor.

Photoshop'a da bir avuç yeni özellik geliyor. Uygulamanın seçim aracı daha da güçleniyor. Sahnenizdeki nesnelerin üzerine geldiğinizde tam olarak neyi otomatik olarak vurgulayabileceğini gösteriyor. Yeni filtreler de var. Manzara miksleri, sahnenizi farklı bir ayar veya mevsimle karıştırmanızı sağlıyor. Yeni renk aktarımı, uyumlaştırma filtreleri, bir görüntünün veya da katmanın görünümünün diğerine uygulamanızı sağlıyor. Adobe ayrıca, "daha doğal bulanık bir arka plan" oluşturmak için Derinlik Bulanıklığı filtresini geliştirdiğini söylüyor

Eğer makalemizi beğendiyseniz, diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim