Bir Arabada Hasarlı Deri Nasıl Onarılır?



Günlük kullanım, arabanızın deri koltuklarına zarar verebilir, ancak bunu tersine çevirmenin yolu var. Bir videoda, Ammo NYC'nin kurucusu Larry Kosilla, arabanızda hasarlı deri döşemeyi adım adım nasıl onaracağınızı açıklıyor. Hasarlı deri nasıl onarılır? Hasarlı deri onarımı nasıl yapılır? Hepsi ve daha fazlası makalemizde.


Hasarlı Deri Nasıl Onarılır?



Bu videonun arabası, Kosilla'nın bolca kullanım görmüş kendi birinci nesil Audi R8'idir. Arabayı Atlanta'dan satın aldı ve Kuzeydoğu'da bulunan evine geri sürdü o zamandan beri
gidip gelmek için kullandı.


Bu kullanım miktarı derinin çatlamasına ve özellikle sürücü koltuğu yan desteklerinde, genellikle binerken ve inerken fırçalanan boyasının kaybolmasına neden oldu. Kosilla, bunların hepsinin tamir edilebilir olduğunu ve yedek malzemenin yarı fiyatından daha az bir fiyata yapılabileceğini iddia ediyor.

Hasarlı Deri Nasıl Onarılır ? Kosilla Hasarlı Deriyi Nasıl Onardı ?


Kosilla, deriyi onarmak için tescilli ürünler ve teknikler kullanan Fibrenew'den profosyonel yardım aldı. İlk adım, koltuğu tamamen temizlemek ve üzerinde çalışılmayan alanları kapatmaktı. Koltuk daha sonra tekrar temizlendi ve bir saç kurutması ile kurtuldu


Ammo NYC, araba-deri onarımını yapıyor


Daha sonra deri 320 kumlu zımpara kağıdı ile zımparalandı. Ardından, yeni boyayı ve iç mekanın geri kalanıyla renk eşleştirmenin zamanı geldi. Bu önemli bir aşama, çünkü aksi takdirde onarılan alanlar diğer alanlardan farklı bir renk tonunda olacaktır, tıpkı bir kapı veya tamponun boyanın geri kalanıyla karıştırılmadan yeniden boyanmasına benzer.

Fibrenew, temiz bir deri parçasının fotoğrafını çeken bir araç kullanır ( Kosilla koltuğun arkasını kullandı ). Yazılım, boya için bir eşleşme elde ediyor tek tek boya renklerinin nasıl karıştırılacağını gösteren bir renk kodu oluşturuyordu. Boyanın bir makine ile değil el ile karıştırılması dışında, hırdavatçılardaki boya karıştırma istasyonlarına benzeyen bir olaydı.



Boya karıştırıldıktan sonra hava tabancası ile püskürtülür. Ancak bu, onarılmamış alanlardan öne çıkan pürüzsüz, parlak bir yüzey bırakır. Fibernew, doku vermek için yüzeye ek ürün püskürtmeyi içeren kendi işlemine sahiptir. Son olarak, tamamlanan yüzey yeni boyayı korumak için bir üst kat alır.

Bu işlemin, malzeme zamanla aşındıkça doğal olarak oluşan derideki kırışıkları gidermediğini belirtmekte fayda var. Kosilla, bunlardan kurtulmanın tek yolunun deri döşemeyi değiştirmek olduğunu, ancak zaten orada olanla eşleşmeyen yeni dere edebileceğinizi belirtti. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim