Bir Kullanıcı Pentium 4 Sistemde Windows 11 Çalıştırdı!

Windows 11 kısıtlamalarını aşmanın yolları çıkmaya devam ederken, Twitter'da bir kullanıcı 2006 yılında çıkan tek çekirdekli bir CPU ile Windows 11 işletim sistemini çalıştırmayı başardı!







Microsoft tarafından çıkarılan yeni işletim sistemi Windows 11, yüksek sistem gereksinimleri ve çeşitli konularda tartışmalar ardında çıkış yapmıştı. Dev şirket birçok kişinin eleştirdiği bu yüksek gereksinimlerden vazgeçecek gibi de durmuyor. Aynı zamanda, bu sistem gereksinimleri sınırlarını aşmanın yolları da internet ortamında dolaşıyor.

Carlos_SM1995 adlı bir Twitter kullanıcısı, işletim sistemi Windows 11'in sistem gereksinimlerine uyumsuz olmasına rağmen kurmayı denedi ve çalıştırmayı başardı. Bu sistemde kullanılan işlemci Hyper-Threading özelliğine sahip bir işlemci olan ve 2006 yılında piyasaya giren tek çekirdekli Pentium 4 661 CPU idi. 

Windows 11 Pentium 4



Microsoft, çıkarttığı işletim sistemini sorunsuz halde çalıştırmayı ve sürdürmeyi istiyor. İnternet üzerinde dolaşan yöntemlere göre, TPM, güvenli Önyükleme veya Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik gibi özellikleri devre dışı bırakarak sistem gereksinimlerini ortadan kaldırmak mümkün. Bu yöntemleri baz alarak Windows 11'i kullanmak mümkün olduğu gibi güncelleme almanın da mümkün olduğunu belirtmemiz gerekir.


Geliştiriciler bazı kısıtlamalar getirse de Windows 11'i eski sistemlerde kullanan birçok kullanıcı var. Makalede de yazdığımız gibi işlemciniz bundan 15 sene önce çıkan Pentium 4 modeli olsa bile. İşletim sistemi özelliklerini devre dışı bırakırken bazı riskler ortaya çıkıyor ve kullanımda sorun yaratacak problemler ortaya çıkıyor, bu konuda Microsoft kesinlikle herhangi bir sorumluluk kabul etmeyeceğini belirtti.

Carlos'un işletim sistemini gösterdiği videoyu buraya bırakıyorum.




Bu yazımızda sizlere bir kullanıcının Pentium 4 işlemci ile Windows 11 çalıştırdığından bahsettik. Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!

2021 YILINDA  ALINABİLECEK EN İYİ TABLETLER! MAKALEMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA




 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim