Bitcoin Fiyatı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi Olan 63.000 Dolar Seviyesine Yaklaşıyor : İşte nedeni

Kripto para birimi olan Bitcoin ilk kez Nisan ayından bu yana 60.000 $ seviyesine ulaştı.




Bitcoin Fiyatı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi Olan 63.000 Dolar Seviyesine Yaklaşıyor : İşte nedeni


Bitcoin yine gündemlerimizde. Kripto birimi, hafta sonu 60.000 $'lık bariyeri kırdı ve altı ay içinde ilk kez 62.600 $ seviyesine kısa bir süre içerisinde ulaştı. Bitcoin'in fiyatı, bu yazı yazılırken 61.804 $ seviyesinde bulunuyor. Bitcoin 14 Nisan'da ulaşılan tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 64.800 $ aralığına girmiş bulunmakta

Artış, Cuma günü SEC'in Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonlarına (EFT'ler için) yeşil ışık yakmaya kara verdiği haberlerinden kaynaklandı. Bitcoin vadeli işlemleri, yatırımcıların herhangi bir kripto para almak zorunda kalmadan Bitcoin fiyatı üzerinde spekülasyon yapmalarına izin verecek ve teorik olarak Bitcoin'e yatırım daha az değişkenlik içerecektir.

Vadeli işlemler, yatırımcılara belirli bir tarihte belirli bir fiyattan almayı veya satmayı taahhüt eden sözleşmedir. Örnek olarak, 5 yıl içinde 100.000 $ karşılığında 1 Bitcoin almayı taahhüt edebilirsiniz. O tarihte bir Bitcoin'in fiyatı 200.000 $ olsaydı, para kazanmış olurdunuz. Ancak o tarihte bir Bitcoin'in fiyatı 50.000 $ olsaydı, para kaybetmiş olacaktınız.

Bir vadeli işlem EFT'si, Bitcoin meraklılarının lobicilik yaptığı standart borsa yatırım fonunda oldukça farklıdır. Tipik bir EFT, yatırımcıların dayanak varlığa, bu durumda Bitcoin'e maruz kalmasını sağlarken, Vadeli İşlemler EFT'si yatırımcıların varlığın fiyatı hakkında spekülasyon yapmasına izin verir. Politika yapıcılar geçmişte, kripto para birimlerinin gerçek Bitcoin'ler tarafından desteklenen EFT'ler için onaylanmayacak kadar sahtekarlık ve manipülasyona eğilimli olduklarını söyledi.





Ne olursa olsun, kripto para birimlerinin SEC çerçevesine entegre edilmesi, Bitcoin ve diğer birçok para birimini arttırmak için yeterlidir. En yaygın kullanılan kripto para birimi olan Ethereum, bir hafta öncesine göre %13 arttı. Fiyatı 11 Mayıs'taki tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 4.168 $'a yakın bir yerlerde 3.800 $ civarlarında bulunmakta.


Bitcoin'in fiyatı geçen Eylül ayında patlamaya başladı ve ayın başında 12.000 $'ın biraz altından Nisan ayına kadar 60.000 $'ın üzerine çıktı. Elon Musk'ın Bitcoin desteğinden vazgeçmesi ve Çin'deki kripto para birimi hizmetine yönelik baskıyı da içeren kötü bir haber dalgası, Mayıs ayında fiyatın önemli ölçüde düşmesine sebep olmuştu. Temmuz ayında, Bitcoin kısaca 30.000 $'ın altına düştü.



Sizlere bu yazımızda Bitcoin'in neden arttığını, kac bin seviyelerine geldiğini ve bazı ek bilgileri aktardık. Kısaca neden bu hale geldiğini, neden artmakta olduğunu sizlere bildirdik. Diğer makalelerimizi okumayı ve bizi takibe almayı unutmayın. Başka bir makalede görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim