Blog Projeleriniz İçin Neden Blogger Tercih Etmelisiniz?

Genelde webmaster forumlarına ya da platformlarına baktığınızda insanların blog projeleri için sürekli olarak Wordpress tercih ettiklerini, Blogger için çekingen davrandıklarını görürsünüz. Ancak bana göre blog fikri zaten başlı başına bir hobi özelliği taşıyan ve tamamen insanların isteğine göre şekillenebilecek bir proje türü olduğu için bu işin en masrafsız hali Blogger en iyi seçenektir her zaman. Tabi ki birçok webmaster Blogger'ın yeterince profesyonel olmadığını SEO ve özgünleştirme konusunda Wordpress'in daha iyi olduğunu savunmakta ve bence bu konuda da sonuna haklı bir iddiayı desteklemekteler. Ancak "Neden Blogger?" sorusuna verebileceğim cevaplar her zaman aynı olacaktır.

blogger

Ücretsiz
 
Bir kere blog konusu dediğim hobi amaçlı yapılıyorsa ve herhangi bir gelir amacı söz konusu değilse Blogger bence en iyi seçenek. Neden zaten gelir beklentin olmayan bir projenin altyapısı ve tanıtımı için gereksiz harcamalar yapasın ki? Ayrıca maliyet konusunu geçtim. Wordpress ile tüm ayarları kendin kontrol edebilmenden dolayı olay artık bir yerden sonra "şu ayarı da yapayım, şunu da düzelteyim öyle paylaşırım" gibi bir duruma düşüyor. Wordpress için sürekli gelen güncellemelerle arama motoru optimizasyonunu en iyi biçimde yapmak için yeni eklenti ya da eklentiler satın almak gerekebiliyor. Eğer sizde benim gibi hobi amaçlı bir proje hedefliyorsanız Blogger en güzel seçenek olacaktır.

Kullanımı Kolay
 
Blogger çok tümleşik ve basit bir sistemdir. Tema değiştirmek ya da yeni tema yüklemek kolaydır. Kodlama bilmiyorsanız internette birçok ücretsiz Türkçe tema bulabilirsiniz. Dahası yazı eklemek, paylaşmak, gönderi oluşturmak, ayar yapmak oldukça kolay ve basittir. Hiçbir kodlama dili bilmenize ya da profesyonel biri olmanıza gerek yok. Her işinizi basit bir şekilde halledebilirsiniz ve bunları ücretsiz bir altyapı ile ömür boyu saklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim