Blogger mi Wordpress mi? Hangisi daha iyi ?

Blogger mı Wordpress mi ?
Blogger mı Wordpress mi? 

Blogger mı ? Wordpress mi? Hangisini kullanmalıyım? 

Herkese merhabalar bugün ki yazımızda herkesin kafasını karıştıran bir soruya blogger alt yapısı mı daha iyi yoksa Wordpress mi sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Öncelikle benim web sitemin blogger alt yapısını kullandığını söylemek istiyorum.

Peki neden wordpress değilde blogger kullanıyorum gelin size açık ve net bir şekilde açıklamaya çalışayım.

1. Wordpress ücretli blogger ise ücretsizdir.

Her insan gibi çok araştırdım sitemi 4-5 kez kurdum sildim boşuna dünya paralar harcadım. Blogger öncelikle sizi para konusunda çok yardımcı oluyor. Wordpress den sitemi açsaydım bi hosting firmasına bağlamam gerekiyordu sitemi. Hosting firmaları da malesefki günümüz Türkiyesinde dolar kurunun yüksek olmasından dolayı fiyatlar çok yükseldi. Bloggerda ise hosting google nın olduğundan dolayı sizden aylık ücret almıyorlar. Yani bedava. 

2. Wordpress ve blogger aylık alan adı güvenlik ücretlendirmeleri. ( SSL )

Wordpressden sitenizi açtınız alan adınızı aldınız ayrı yetten gittiniz bir hosting firmasına para verdiniz. Yettimi ? Yetmedi. Çoğu insanın bilmediği http , https olayı vardır. Google http siteleri güvenli bulmaz ve sayfanıza giren ziyaretçilere site güvenli değildir uyarısında bulunur. Bu yüzden gidersiniz alan adı aldığınız firmadan bide SSL güvenlik kodunu almak zorunda kalırsınız . Eee? Alan adından daha pahalıdır bu kodu almak. Buda para hemde çok para.

Lakin Bloggerda böyle birşey yoktur. Ayrlar bölümünde http yı https ye çevir tikini tıkladığınızda direk sitenize ücretsiz bir şekilde güvenlikli yapar. Eee blogger gene avantajlı bu konuda. 

3. Bloggerın wordpresse göre dezavantajları

Ücretlendirme konusunda blogger  tartışılmaz liderdir. Yıllık alan adı almak dışında başka hiç bir şeye para ödemezsiniz. Lakin; Bloggerın orjinal temaları çok ilkeldir ve yapabilecekleriniz bir hayli azdır. Wordpress ise uçsuz bucaksız bir denizdir.

4.5 milyon tane geliştiricinin uygulamalaları ve bunların yarısından çoğuda ücretsizdir. Bloggerda özelleştirme yapmanız için html kodlama bilmeniz gerekirken wordpressde bu işlemleri yapmak çok kolaydır.

4. Wordpress temalarımı blogger temalarımı?

Wordpressinde bloggerında premium temalarını satın almanız gerekir. Eğer kaliteli bir içerik oluşturmak istiyorsanız. Wordpressin ücretsiz milyar tane işinize yarayacak teması vardır ve muhakkak bir yerlerde karşınıza çıkar. 

Bloggerın ise tema konusunda acayip sıkıntıları vardır. Ücretsiz blogger temalarını kurmaya kalksanız bile yine kendi orijinal temalarından bir tık daha iyi olur. Temanında içinde milyar tane gereksiz kod olur temayı editleyen şirkete çalışırsınız.

Bloggerın premium temalarından satın bile alsanız gene html kodlama bilmelisiniz yoksa bi yerlerde takıla kalmanız olasıdır. Tema ve yardım konusunda wordpress çok iyi bir konumdadır. Hemen hemen her içerik platformunda wordpress hakkında derya deniz Bilgi arşivleri bulunmaktadır. Hiç birşey bilmeseniz bile wordpress videoları izleyebilir ve kısa sürede çok profesyonel bir site kurabilirsiniz. Wordpresse kıyasla Bloggerım bilgi ve içerik konusunda sıkıntıları çoktur. kesinlikle kodlama bilmeniz şarttır. 

5. Wordpress mi Blogger mı ?

Evet şimdi gelelim benim şahsi düşünceme. Ben blogger derdim. Peki neden ?

Blogger ücretsiz... Herkesin ilk başlarken cebinde tomarla parası olmuyor. O yüzden blogger ile başlayın biraz kazanç yaparsanız yada ben bu blog yazarlığını çok daha iyi yapmak istiyorum derseniz, wordpresse aktarın ( korkmayın wordpress in derya deniz ücretsiz uygulamalarında tek tık ile blogger içeriklerinizi yeni wordpressinize aktara bilirsiniz) 

Umarım kafanızdaki bir kaç soruya cevap verebilmişimdir. Sorularınız olur ise yorum yazmaktan çekinmeyin. En kısa sürede yardımcı olmaya çalışacağım. 

Esenlikler ile kalmanız temennizi ile.

Hoşçakalın. Blog ile kalın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim