Blogger SEO ayarları nasıl yapılır?

Blogger SEO ayarları nasıl yapılır
Blogger seo ayarları nasıl yapılır?

Blogger SEO ayarları nasıl yapılır? 

 Bu yazımızda liste halinde, Blogger platformu için yapılacak SEO ayarlarına değineceğiz.

1.Dikkatli Konu Seçimi

Dikkat edilecek hususlardan birisi içeriğin konusudur. Seçtiğiniz konu ile ziyaretçilerin ve takipçilerin görmek istediği konu birebir olarak eşleşmelidir. Konu, özgün olmalı, sade anlaşılır bir yapıda olmalı, kullanıcılarra hitap etmelidir. Bu noktada kendinizi kullanıcı yerine koyabilirsiniz. Eğer konunuz size hitap ediyorsa ve çok özel bir konu değil ise muhtemelen kullanıcılara da hitap ediyordur. Bu şekilde SEO ayarları konusunda ilk adımı atmış olacaksınız.

2. Rakiplerinizi Takip Edin

Rakiplerinizi, yani diğer blog sahiplerini de takip etmek durumundasınız. Onların ne gibi yenilikler yaptığını, neler paylaştığını sürekli takip etmelisiniz. Strateji yöntemleri üzerine analizler yaparak fikir sahibi olabilirsiniz. Bu incelemeler, onların yaptıklarını yaparak kopya içerikler üretin anlamına gelmemektedir. Özgünlüğünüzü korumak zorundasınız. Yapmanız gereken, kendi fikirlerinizle onların yaptıklarını harmanlayıp tamamen yeni içerikler üretmek olacaktır.

3. Trendleri Takip Edin

Sosyal ağlarda ve sosyal medya üzerinde bulunan trendleri, gündemi takip etmek zorundasınız. Blog sitenizi bu şekilde güncel tutabilirsiniz. Konularınızı trend olan konulardan seçmeniz, sizi bir adım öne taşıyacaktır. Bununla beraber arama motorlarında üst sıralarda da yer almanıza neden olacaktır. Güncel konular hakkında yazarak arama motorlarına daha dinamik bir görüntü verebilirsiniz.

4.İçeriği Paylaşmadan Önce Anahtar Kelime Analizi Yapın

Bir konuda yazmaya karar verdiyseniz, öncelikle anahtar kelimeleri belirlemeniz gerekmektedir. Bu anahtar kelimeler sizin görünürlüğünüzü arttıracaktır. Başlık, açıklama ya da anahtar kelimeler için çeşitli analiz araçlarını kullanabilir, bu araçların önerilerine göre anahtar kelimelerinizi veya diğerlerini belirleyebilirsiniz.

5.İyi Bir Blog Yöneticisi Olun

Yazı yazmanın teknik detaylarını bilerek iyi bir blog yöneticisi olabilirsiniz. Böylelikle blogger için SEO ayarları konusunda bir adım daha atmış olacaksınız. İlgili teknik detaylar için internet ideal bir ortamdır. Araştırma yaparak daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

6. Kelime Limiti

Kelime limiti esasında anlatacağınız konuya göre değişmektedir. Fakat SEO söz konusu olduğunda minimum 300 kelime yazmak zorundasınız. Ancak kelime limitinizi 450 – 750 kelime arasında tutmanızı tavsiye etmekteyiz. Makale ne çok kısa olmalı ne de sıkıcı bir şekilde gereğinden fazla uzun olmalıdır.

7.Başlık En Önemli Nokta

İçeriğin başlığı en önemli nokta konumundadır. Başlıklarınız mutlaka anahtar kelimeleri içermeli, buna uygun bir metin yazılmalıdır. Unutmayın, sitenize ziyaret sağlayan ana unsur başlıktır.

8.Permalink Optimizasyonu

Kısa bir permalink yapısına sahip olun. Permalink maksimum dört ya da beş kelimeden oluşmalıdır. Bu linklerde sadece önemli kelimeleri kullanmanız SEO açısından olumlu sonuç sağlayacaktır.

9.Girişi Anahtar Kelimeler İle Yapın

İçeriğin ilk paragrafında anahtar kelimeleri mutlaka kullanmanız gerekmektedir. İlk paragrafta anahtar kelime kullanarak arama motorlarında daha üst sıralarda konumlanabilirsiniz.

10.Küçük Başlık ve Başlık Kullanımı

Başlık kombinasyonlarını devamlı olarak değişik şekillerde oluşturun. H3 ve H4 başlıkları kullanmanız, optimizasyon açısından faydalı olacaktır. Çünkü H1 genellikle blog başlığını, H2 genellikle içerik başlıklarını oluşturmaktadır.

11.Farklı Tarzlarda Yazmak

Farklı stiller kullanarak içeriklerinizi daha ilgi ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Renkli, italik, kalın yazım sayesinde farklı stiller oluşturabilirsiniz. Bu şekilde hem okuyucu yorulmaz, hem de okuyucunun daha fazla odaklanması gerçekleştirilmiş olur.

12.Meta Açıklamaları

İçeriğin başlığından sonra en önemli konu meta açıklamalarıdır. Çünkü arama motorlarında başlıklardan sonra meta açıklamaları görünmektedir. Çok uzun bir meta açıklaması oluşturmamaya gayret edin. 160 – 180 karakter arasında tutmaya özen gösterin. Dikkat edilmesi gereken bir konu daha var. O da meta açıklamalarınızda anahtar kelimelerin mutlaka yer alması gerekliliğidir.

13.Bağlantılı Link

İçeriklerinizde mutlaka daha önce içeriklerinizle alakalı linkler verin. Bu sayede daha fazla ziyaretçi elde edebilirsiniz. Tabi link verme işlemini çok fazla abartmamanız da gereklidir. Genel olarak bağlantılı link sayısı 2 ya da 3 olmalıdır. Bu sayede ilgi çekebilir, ziyaretçilerin daha fazla sitede durmalarını sağlayabilirsiniz.

14.Linki Tek Kelimeye Vermeyin

Dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta tek kelimeye link vermemenizdir. Anahtar kelimeleri de içerecek şekilde 3 ya da 4 kelime öbeğine link vermeniz gerekmektedir. Bunun yanında içerikte aynı linke birden fazla sayıda yer vermemeniz gerekmektedir. Yer verirseniz spam olarak algılanma riski yükselecektir.

15.Nofollow Kullanımı

Başka sitelere link veriyorsanız nofollow kullanmanız gerekmektedir. Sitenizden daha kaliteli bir siteye link veriyorsanız buna gerek yok. Fakat kalitesiz bir web sitesine link veriyorsanız mutlaka nofollow kullanmalısınız. Nofollow ve dofollow ilgili linklerin örümcekler tarafından takibi ile alakalı terimlerdir.

16.Görsel Kullanın

İçeriğinize resim ya da görseller eklemek içerik değerini arttıracaktır. Eğer bu görsel bir video ise etkisi daha fazla olacaktır. Ancak video yoksa mutlaka resim kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede içerik değerini arttırabilirsiniz.

17.Görsellerinizi İsimlendirin

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise görsellerin içerikle alakalı olacak bir şekilde isimlendirilmesidir. Google, resimleri göremez. Bu isimler yolu ile ne hakkında olduğuna karar verir. Böylelikle görsel isimlerinin arama sonuçlarında da etkisi yüksek olmaktadır.

18.Görsellerinizi Boyutlandırın

Görselleri boyutlandırmanız, faydalı bir işlemdir. Örneğin ihtiyacınız olan görsel 500 x 300 boyutlarında ise bu, daha farklı bir boyutta resim yüklemenize gerek yok anlamına gelmektedir. Yüklemeden önce görselinizi ilgili boyutlara getirin ve öyle yükleyin

19.Görsellerinize Alt Yazı Ekleyin

Bu noktada görsellerinize alt yazı eklemek, SEO açısından faydalı bir işlem olacaktır.

20.Etiketler Kullanın

İçeriğinize uygun etiketler kullanmanız gerekmektedir. Bu noktada etiket sayısı kaç olmalıdır gibi bir soru sorulursa cevabımız üç şeklinde olacaktır.

21.Blog Yoğunluğu İle Aynı Zamanda Paylaşım Yapın

Bir içerik hazırladığınızda paylaşım yapmak için ziyaretçi yoğunluğunun çok olduğu vakitleri tercih etmeniz gerekmektedir. Örneğin 17:00 – 19:00 aralığında ziyaretçi yoğunluğu sağlanıyorsa, içeriğinizi de bu vakit aralığında paylaşmanız gerekmektedir. Bu sayede paylaşımlarınızı anında ziyaretçilerinize okutabilirsiniz.

22.Paylaşım Sıklığı

Güncellik çok önemli olduğundan dolayı günde en az 1 paylaşım yapmaya gayret edin. Bu güncelliğinizi sağlayarak size yardımcı olacaktır. Eğer daha fazla paylaşım yapabiliyorsanız daha güzel olacaktır.

23.Site Haritasını Oluşturun

Blogta mutlaka bir sitemap bulunması gerekmektedir. Ayrıca Google Search Console yardımıyla site haritalarınızı arama motoruna gönderin. Site haritaları indexleme işlemleri açısından çok önemli bir faktördür.

24.Google Snippet Kullanın

İçeriklerinizi zenginleştirmek için Google Snippet kullanabilirsiniz. İçeriklerin zengin olması, SEO açısından çok önemli bir konu olduğundan dolayı bu konuya hassasiyetle yoğunlaşmanızın faydası büyük olacaktır.

25.404 Hata Sayfası Oluşturun

Hatalı link veya bozuk link durumlarında ziyaretçi kaybetmemek adına 404 hata sayfası oluşturmalısınız. Bu işlemi yapabilmek için Ayarlar > Arama tercihleri sekmesine gidin. Daha sonra hatalar ve yönlendirmeler kısmına 404 hata mesajını yazın. Değişiklikleri kaydedin.

26.Robots.txt Ayarlarınızı Yapın

Blogunuzu arama motorunda görmek istiyorsanız bu işlemi yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için Ayarlar > Arama Tercihleri bölümüne gidin. Özel robots.txt kutusuna şu kodu yapıştırın.

User-agent: *

Disallow: /search

Allow: /

Sitemap:https://siteadresiniz.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

Blogger SEO Ayarları Hakkında Teknik İki Detay

  • Blogger’da Meta Açıklaması Nasıl Eklenir?

  • Blogger hesabınıza giriş yapın ve kontrol panelini açın.
  • Ayarlar > Arama Tercihleri sekmesine giriş yapın.
  • Üst kısımda yer alan meta etiket kısmına tıklayın. Düzenle > Evet sekmelerine gidin.
  • Daha sonra karşınıza bir kutu çıkacaktır. Bu kutuya meta açıklamalarınızı yazabilirsiniz.

  • Blogger’da Özel Yönlendirmeler Nasıl Yapılır?

  • Blogger hesabınıza giriş yapın ve kontrol panelini açın.
  • Ayarlar > Arama Tercihleri sekmesine giriş yapın.
  • Daha sonra Hata ve Yönlendirmeler > Özel Yönlendirmeler > Düzenle sekmelerine gidin.
  • Kimden bölümüne sayfanın URL’sini yapıştırmalısınız.
  • Kime bölümüne, yönlendirmek istediğiniz sayfanın URL’sini yapıştırın.
  • Kalıcı ikonuna tıklayın.
  • Kaydedin.
Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle.
Esenlikler ile kalın. 
Hoşçakalın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim