Dünyaca Ünlü Telegram Uygulamasının Sahibi Pavel Durov Kimdir?

Neredeyse herkesin Türkiye'de ki WhatsApp krizinden sonra  tanıştığı Telegram uygulamasının kurucusu Pavel Durov kimdir ? Pavel Durov'un hayatı ve daha fazlası makalemizde.




Pavel Durov Kimdir



Kısaca Pavel Durov Kimdir? 

Pavel Durov, 10 Ekim 1984 yılında St. Petersburg'da doğdu. Abisi matematikçi ve bilgisayar programcısı Nikolai Durov'dur. Çocukluğunun büyük bir bölümünü babasının işi nedeniyle İtalya'da geçirmiştir. Orta okulu İtalya'da, Lise ve Üniversite eğitimini ise Rusya'da tamamladı. 2006 yılında St.Petersburg Eyalet Üniversitesinden Filoloji bölümünden mezuniyetini tamamladı.

2006 yıllarının başlarında VKontakte'yi yani VK uygulamasını kurmuştur. Durov ve abisi Nikolai zamanlarının büyük bir kısmını VK için harcamış ve şirketin değerini 3 milyar dolardan fazlaya çıkarmıştır.





2011 yılında parlamento seçimlerinden kaynaklı bazı tutumlarından dolayı hükümet ile sorun yaşadığı dünyaya belirtilmiştir. 

2013 Kasım kendisine ait olan VK'nin %12 hissesini, Rusya'nın en büyük internet şirketlerinden biri olan Mail.ru'un sahibi Ivan Tavrin'e satmış, daha sonra Mail.ru, VK'nin yüzde 52 hissesine sahip olarak en büyük hissedarı olmuştur. 2014 yılında geriye kalan hisseleri de alarak VK'nin tek sahibi olmuştur


Telegram ne zaman kuruldu? Telegram nedir ? Ve daha fazlası için Telegram ile ilgili olan makalemize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un kim olduğundan bahsettik. Kısaca sizlerin Pavel Durov Kimdir? sorusuna cevabımızı kısa olarak açıkladık. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Diğer makalelerimizi okumayı unutmayın. Bir başka makalede görüşmek üzere

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim