Facebook Adını Değştirmeyi Düşünüyor!

Facebook Adını Mı Değiştiriyor? Facebook Adını Değiştirmeyi Mi Planlıyor? Mark Zuckerberg'in CEO'su Olduğu Facebook Adını Mı Değiştirmek İstiyor? Detaylar makalemizde


Facebook, gelecek hafta kendisine yeni bir isim vermeyi planlıyor ve yeni ismini metaverse üzerinde odaklıyor. The Verge bunu Salı günü bizlere bildirdi.

Sosyal medya platformu Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin 28 Ekim'de olacak yıllık konferasında Facebook'un yeniden adlanmasını ve markalaşmasını tartışmayı planlıyor gibi gözüküyor. Ancak, The Verge konuyla ilgili olarak kimliği henüz belli olmayan bir kaynağa atıfta bulunarak bu duyurunun daha erken geleceğini bizlere bildirdi.

Google'ın 2015'te Alphabet'i oluşturması gibi, yeniden markalaşmış ve isimleşmiş bir Facebook, diğer uygulamaların, Instagram, WhatsApp ve Oculus'un yanı sıra Facebook uygulamasını denetleyen bir şemsiye şirket oluşturmayı planladığını bizlere aktarıyor.

İnsanların AR, VR ve diğer teknolojileri kullanarak birbirleri ile etkileşime girebilecekleri bilgisayar tarafından oluşturulan bir ortam olan metaverse düşüncesi, Facebook'un 2014 yılında sanal gerçeklik başlığı üreticisi Oculus'u satın almasından bu yana tartışmaya açık olan ve tartışılan bir konu olduğunu biliyoruz. Açıklık ve birlikte çalışabilirlik açısından internete kıyasla geliştiriciler ile birçok büyük teknoloji şirketin ilgisini çektiği ortada.




Facebook tarafından yönetilen bir metaverse konsepti bazı tepkileri üzerine çekti. Salı günü, Twitter CEO'su Jack Dorsey, Zuckerberg'in hırslarını sorgulayan bir tweet'e yanıt olarak fikrin distoptik olduğunu öne sürdü.

Planlanan yeniden adlaşma ve markalaşma haberi, şirketin bir blog yazısında önümüzdeki beş yıl içinde bir 3D sanal oyun alanı olan Horizon Worlds üzerinde çalışan yüksek vasıflı rolleri doldurmak amaçlı AB içinden yaklaşık 10.000 kişiyi işe alacağını duyurmasından bir gün sonra geldi.

Ayrıca şirketin yeni adının ne olacabileceğine dair spekülasyonları da başlattı. Bazılarının FB veya Horizon gibi isimleri önerdiği bildirildi. Ancak diğerleri bir rakip olarak Meta'nın arkasına geçiyor gibi gözüküyor. Facebook, söylenti veya spekülasyon hakkında herhangi bir yorum yapmadığını söyleyerek raporu ele almayı reddetti.

Bitcoin An İtibariyle 66.000 $ Seviyelerinde! Rekor Kırdı! Makalemize Ulaşmak İçin Tıkla!

Diğer makalelerimize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizlere bu makalemizde Facebook şirketinin adını değiştirmek gibi bir fikri olduğundan bahsettik. Mark Zuckerberg'in açıklamaları ve The Verge'in iddialarını içeren makalemizi burada sonlandırıyoruz. 
Diğer makalelerimizi okumayı ve bizi takibe almayı unutmayın. Bir başka makalede görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim