Facebook, Metaverse'e Odaklanmak İçin Şirket Adını Meta Olarak Değiştiriyor

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yeni adı Meta'yı açıkladı. Daha önce bildirildiği gibi, bu, Metaverse misyonunu şirketin ileriye dönük hedeflerinin merkezi haline getirmek için yeni bir çaba anlamına geliyor. Ayrıca, muhtemelen şirketi son zamanlarda aldığı büyük miktardaki kötü algıdan uzaklaştırma çabasıdır.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yeni adı Meta'yı açıkladı. Metaverse misyonu şirketin ileriye dönük hedefi haline gelecek.

İsim değişikliğini duyururken şirket, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojisini birleştiren sanal bir 3D alan olan metaverse fikrini açıklamaya devam etti. Canlı yayın duyurusu sırasında Zuckerberg, web sitelerinde ve mobil cihazlarda sosyal medyada metin yazdıktan sonra çevrimiçi iletişimde bir sonraki adım olarak nitelendirdi. Metaverse misyonunun önümüzdeki beş ila on yıl içinde ana akım olmasını ve bu noktada bir milyar kullanıcıya ulaşmasını bekliyor.

Zuckerberg'e göre, metaverse, insanların VR kulaklıklar (Facebook'un Oculus Quest 2'si gibi), akıllı telefon AR ve akıllı gözlükler aracılığıyla birbirleriyle, medyalarıyla ve gerçek dünyadaki nesnelerle etkileşime girebilecekleri bir alan olacak. Özelleştirilmiş sanal evlerde ve dünyalarda birlikte çalışabilecek ve oynayabilecekler ve muhtemelen iş kuracakları bir "metaverse ekonomisine" bile katılabilecekler.

Meta adıyla Facebook daha çok Metaverse'e odaklanacak

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yeni adı Meta'yı açıkladı. Metaverse misyonu şirketin ileriye dönük hedefi haline gelecek.

Canlı yayın, Beat Saber gibi popüler VR oyunlarını metaverse ile etkileşime girebilecek şekilde sundu. Diğer VR oyunlarını ve yazılımlarını sergileyen Zuckerberg, Rockstar'ın Grand Theft Auto: San Andreas oyununun da Oculus Quest 2 üzerinde çalışacağını açıkladı.

Zuckerberg, isim değişikliğini açıklamadan hemen önce, canlı yayının sonuna doğru, "Zamanla, bir metaverse şirketi olarak görülmeyi umuyoruz. Şu andan itibaren, öncelik Facebook değil, Metaverse misyonudur." dedi.

Zuckerberg, "Meta" adını açıklamanın yanı sıra, "zamanla" kullanıcıların şirketin diğer hizmetlerini kullanmak için Facebook'u kullanmalarına gerek kalmayacağını duyurdu. Bu, Facebook'un sahip olduğu WhatsApp, Instagram ve Oculus gibi tüm ürünleri kapsayabilir. Bu, 2015'te Google'ın yeni ana şirket Alphabet'in bir yan kuruluşu olarak yeniden düzenlenmesine benzer olabilir.

Bu değişiklik aynı zamanda Facebook'un son birkaç hafta içinde karşılaştığı tartışmalardan uzaklaşmaya çalışabileceği bir zamanda geliyor. Şirket geçtiğimiz günlerde hissedarlarına, Frances Haugen'den gelen sızıntıların ardından hükümet tarafından soruşturulduğunu itiraf etti.

Haugen'in Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi'ne (SEC), "Facebook'un yatırımcıları ve halkı 2020 seçimleri ve 6 Ocak ayaklanmasıyla ilgili yanlış bilgilendirme ve şiddet içeren aşırılığı sürdürme rolü konusunda yanlış yönlendirdiğini" söylemesi, Facebook Belgelerinden önemli bir çıkarımdır.

Eylül ayının başlarında, Facebook'un Instagram'ın genç kızların zihinsel sağlığı için ne kadar zararlı olabileceğini bildiğini ortaya koyan bir rapor ortaya çıktı. Yine Eylül ayında, Pether Thiel'in biyografisinden bir alıntı, Zuckerberg'in 2019'da o zamanki ABD başkanı Donald Trump ile bir anlaşma yaptığını iddia etti. Facebook, Trump yönetiminin düzenlemesinde "ağır" olmasaydı, Facebook'un gerçekleri kontrol etmekten kaçınacağını söyledi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim