Hem İngilizce Öğrenip Hem De Hayır Yapmak!

İngilizce pratik yapabileceğiniz, özellikle de kelime dağarcığınızı genişletebileceğiniz hemde bunu yaparken hayır işleyebileceğiniz, iyilik yapabileceğiniz bir websitesinden sizlere bahsetmek istiyorum. Hem ingilizce öğrenip hem hayır yapmak! Nasıl kelime dağarcığımızı genişletiriz ? Bunlar ve daha fazlası makalemizde.


Hem İngilizce Öğrenmek Hemde Hayır Yapmak! Nasıl Yapılır ? 

freerice.com sitenin isim olarak anlamı ücretsiz pirinç demektir. Bu site size ingilizce bir kelime soruyor ve dört adet seçenek sunuyor, doğru cevap verdiğiniz her seçenek için 10 pirinç tanesi ihtiyacı olan insanlara gönderiliyor. Örnek olarak sizler ile birlikte bir tane yapalım.




Burada bize military kelimesinin eş anlamlısını soruyor. Military kelimesi Türkçe'ye 'askeri' olarak geçmekte, burada eş anlamlı olan kelimesi 'armed forces' kelimesidir. Hemen onu işaretleyelim ve 10 pirincimizi dolduralım. 



Kırmızı daire içine alındığı gibi kasemiz 10 pirinç ile doldu, bu şekilde kelimelere doğru cevaplar vererek hem kelime dağarcığımızı genişletebilir hemde ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunabiliriz.

Peki Freerice Sitesi Kim ile Nasıl Çalışıyor?

Bu organizasyon Birleşmiş Milletler'in Dünya Yiyecek Programı tarafından organize ediliyor. Kar amacı gütmeden, 80 ülkede faaliyet gösteren bir kuruluş. Organizasyon bu zamana kadar 210 milyardan fazla pirinç tanesini ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmış ve her gün on binlerce pirinç tanesi, site kullanımına bağlı olarak ihtiyaç sahipleri için ulaştırma çabasına giriyor.

Siteye hızlıca ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Bu makalemizde sizlere ingilizce kelime nasıl öğreneceğinizi ve öğrenirken nasıl hayırda bulunacağınızdan kısaca örnekli bir şekilde bahsettik. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Sizde siteye girerek ihtiyaç sahibi insanlar için yardımda bulunabilirsiniz. Diğer makalelerimizi okumayı unutmayın. Bir başka makalede görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim