Herkes Instagram Hikayesinde Bağlantı Paylaşabilecek!

Instagram hikayelerinde site ya da herhangi bir ürüne yönlendiren bağlantılar paylaşan kişilere her gün denk geliyoruz. Instagram'ın 'Link Stickers' özelliğini artık herkes kullanabilecek. Yani artık sizler de hikayenizde bağlantı paylaşabileceksiniz.

Instagram'ın bu özelliği, çok tartışma konusu olmuştu. Çünkü insanlar özelliği belli bir kısmın kullanmasını istemiyor. Herkesin kullanmasını istiyordu. Instagram kullanıcılarının isteğine artık cevap verdi. Özellik herkes tarafından kullanabilir oluyor. Instagram'ın bu duyurusu kullanıcılarını sevindirdi.

Instagram bu zamana kadar bu özelliği sadece işletme ve çok takipçili kullanıcıların kullanmasına izin veriyordu. Yaptıkları duyuru ile birlikte herkes hikayelerine bağlantı ekleyecek. Yani hesabınız 100 takipçili olsa bile.

Artık siz de Instagram hikayenizde bağlantı paylaşabileceksiniz

Instagram artık herkesin bağlantı paylaşmasına izin veriyor!
 

Instagram hikaye bağlantılarının kullanımını herkese açtı. Artık içerik oluşturucuları harici içeriklere daha kolay bağlantı linki verecek. Instagram üzerinden satış yapan satıcılarda hikayelerinde paylaştıkları bağlantılar sayesinde satış yaptıkları siteye kullanıcılarını yönlendirecek.

Bundan öncesinde bağlantı verenler, etiketleri kullanmak yerine 'yukarı kaydırma' seçeneğini kullanıyordu. Ancak bu özelliği sadece doğrulanmış ve belli bir kısım kullanıyordu. Belirli özellikleri sadece popüler veya önde gelenlerin kullanımına açmak, insanlar arasından eşitsizlik olmasına neden oluyordu. Sosyal medyanın amacının insanları bir araya getirmek olduğunu unutmayalım. Bu yüzden şirket, özelliği herkesin kullanımına sundu.

Instagram hesabı olanların kullanabileceği bu özelliği kullanması ise oldukça basit. Aşağıda bulunan adımları takip ederek hikayenizde bağlantı paylaşabilirsiniz.

Instagram artık herkesin bağlantı paylaşmasına izin veriyor!


  1. Instagram'a giriş yapın.
  2. Yeni bir hikaye oluşturun.
  3. Sticker simgesine tıklayın.
  4. LINK sticker'ına tıklayın.
  5. Yönlendirmek istediğiniz bağlantıyı girin
  6. Renklendirin, özelleştirin ve istediğiniz yere yerleştirin.
  7. Son olarak ise hikayenizi paylaşın.

Gördüğünüz üzere gayet basit ve açık. Kullanma açısında insanların gerçekten çok işine yarayacağını düşünüyorum. Birçoğumuz bu özellik için takipçi kasmaya çalışıyorduk. Artık buna gerek kalmadan özelliği kullanabileceğiz. Bir sitenin ya da bir oyuncunun artık bağlantıları yönlendirmesi oldukça kolay. 

Instagram'ın yeni kullanıma sunduğu bu özellik tüm kullanıcılarda aktif olmayabilir. 2-3 gün gibi bir sürede tüm kullanıcılarda aktif olacağına eminim. Uygulamanızın güncel olduğunu kontrol edin. Ayrıca hikaye kısmından kontrol ederek özelliğin gelip gelmediğine bakabilirsiniz.

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim