Hyperloop: Elon Musk'ın Tüp Seyahat Konsepti Nasıl Çalışır?

 Büyük olasılıkla,  "hyperloop"u duymuşsunuzdur, ancak bunun ne olduğunu biliyor musunuz? Burada, Musk'ın ultra hızlı seyahat bölmeleri(tüpleri) kullanarak dünya şehirlerine hızlı seyahat vizyonunu açıklıyoruz.

"Hyperloop" Nedir ?


Hyperloop, SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk tarafından ultra hızlı şehirler arası seyahat için geliştirilen bir konsepttir Metalik tüplerin içindeki seyahat bölmelerini kullanarak, arabalara, uçaklara, teknelere ve trenlere ek olarak bunu "beşinci bir ulaşım modu" olarak adlandırıyor.

Hyperloop yaklaşık 750 mil (1.210 kph) hıza ulaşabilir yüksek hızlı bir banliyö (şehrin merkezini ve dışını birleştiren ve yük taşıyan sistem) ve yük taşıma sistemidir. Musk'ın ilk tasarımı , insanları Los Angeles şehir merkezinden San Francisco'ya 30 dakikada - yaklaşık 610 km ( 380 mil ) mesafede götürmekti.


"Hyperloop Nasıl Çalışır ? "


Hava sürtünmesini ve sürtünmeyi azaltmak için vakuma yakın bir tüp içinde elektromanyetik kuvvet kullanarak özel olarak tasarlanmış basınçlı kapsülleri veya kapsülleri sevk ederek çalışır.

Bölmeler, elektromıknatıslar kullanılarak raylardan uzağa ve ileriye itilen maglev trenlerine (manyetik levitasyonun kısaltması) benzer şekilde özel olarak tasarlanmış raylar kullanarak tüpün içindeki bir hava yastığı üzerinde hareket eder Bölmenin önündeki elektrikli kompresör havayı arkaya doğru iter.

Hyperloop temsili tüp.


"Tüplerin Genel Özellikleri"

Hyperloop tüpleri , 30 metre ( 100 fit ) yüksekliğe kadar ayakta duran depreme dayanıklı direkler üzerine monte edilecek ve mümkün olan her yerde tanınmış otoyol yollarının yanından geçebilecek - California'nın durumunda, Interstate 5 boyunca.

Tüpler ve bölmeler, Tesla tarafından geliştirilen motorlar ve piller ve tüpün dış yüzeyindeki güneş panelleri ile güçlendirilecek. İleri hareket ve yavaşlama, doğrusal bir asenkron motor tarafından gerçekleştirilir - düz bir çizgide hareket oluşturmak için ideal olan düz bir elektrik motoru.

Musk'ın fikri hava yolculuğu ile rekabet edecekti, ancak tek yönlü bir yolculuk için yaklaşık 20 $ 'lık biletler sunarak maliyetin çok altında yolcuyu düşünerek bir fiyat belirtti.

Hyperloop'un potansiyel faydaları, hızlı, ucuz ve çevre dostu olmasıdır. Musk , kapsüllerin kendilerinin rahat ve güvenli olacağını, her seferinde bir tane seyahat edeceğini ve 37 km ( 23 mil ) aralıklarla hareket edeceğini söylüyor. Her biri birden fazla acil fren sistemi ile donatılacaktır.

Musk'ın kendi şirketleri, yalnızca Hyperloop ile ilişkili teknolojiyi geliştirmiyor. Bunun yerine, dünya çapında sistemler ve rotalar sunmak için ayrı endüstriyel ortaklıklar ve ayrıca en iyi yüksek hızlı kapsülü tasarlamak ve inşa etmek için 2015'ten beri uluslararası öğrenci ekiplerinin katıldığı yıllık yarışmalar oluşturdu.

Bu arada toplu taşıma şirketi The Boring Company , yarışmalara destek sağlıyor ve yüzey altı ulaşım tünelleri ve Hyperloop tüplerinin oluşturulmasında yer alıyor.

Elon Musk'ın şirketleri.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim