İnsanlar Karantina Sonrası Artık Daha Fazla Oyun Oynuyorlar

Pandemi sırasında kullanımı doğal olarak artış gösteren eğlence mecralarından biri de oyun oldu. Bireyler daha önceki karantinaların kaldırılmasıyla artık evleriyle sınırlı kalmasa da, video oyunları insanların zamanını her zamankinden daha fazla işgal etmeye devam ediyor.

Pandemi sırasında kullanımı doğal olarak artış gösteren eğlence mecralarından biri de oyun oldu. Karantina sonrası oyun oynama süresi arttı.

Pazar araştırması şirketi NPD Group'un "2021 Evolution of Entertainment (Eğlencenin 2021 Evrimi)" raporuna göre, 2019'dan 2020'ye kadar oyun oynamak için harcanan sürede kayda değer bir artış oldu. ABD'de haftada oynanan ortalama oyun saati 12,7'den 14,8'e yükseldi.

Karantina sonrası oyun oynama süresi arttı

Bu büyüme, nüfusun çoğunun pandemi nedeniyle evleriyle sınırlı olduğu göz önüne alındığında anlaşılabilir bir durumdur. Yine de ilginç olan, ikinci rakamın normal olarak kalmamasıdır; 2021 sırasında, oyun oynama süresi haftada 16,5 saate yükseldi.

Oyunlarda, 18-34 yaş arası değil, daha olgun bir kalabalık olan 45-64 yaş arası ABD'li oyuncular daha fazla saat harcıyorlar.

NPD "2019 yılında, bu yaş grubundaki tüketicilerin %65'i haftada yaklaşık 9 saat oyun oynadı. Bu, 2020'de haftada yaklaşık 12 saat oyun oynayarak % 69'a yükseldi. Bu yıl 2021'de %75'i haftada yaklaşık 16 saat oyun oynayarak önemli ölçüde arttı." dedi.

Yaşlı oyuncuları meşgul eden sadece eğlence yönü değil. NPD, oyunların aile ve arkadaşlarla da bağlantıda kalmalarına nasıl izin verdiğine dikkat çekti.

Pandemi sırasında kullanımı doğal olarak artış gösteren eğlence mecralarından biri de oyun oldu. Karantina sonrası oyun oynama süresi arttı.

Araştırma firmasının analisti Mat Piscatella, "Bu oyuncular diğer yaş gruplarından daha fazla oynamaya devam etti. Piyasada oyun oynayanların oranındaki genel düşüşe rağmen, 45-64 yaşındaki oyuncuların oyun oynamak için harcadıkları süre artmaya devam etti. Açıkça oyun, çocuklara ve gençlere ait bir segment değil, bu her yaştan oyuncuya hitap eden bir segmenttir." dedi.

Piscatella'nın bahsettiği düşüşe gelince, NPD, 2021'de video oyunları oynayan toplam Amerikalı sayısının 2020'de yüzde 79'dan yüzde 76'ya düştüğünü açıkladı. Ancak bu, 2019'daki yüzde 73 rakamının hala önünde.

Bu arada ABD'de video oyunlarına harcanan para miktarı, Temmuz 2021'de sona eren altı ayda yüzde 35 arttı. 2020'de yapılan bir başka anket, pandeminin zirvesinde iki buçuk aylık karantina sırasında, yetişkinlerin oyun oynamak için 110 saat harcadıklarını gösteriyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim