Intel, İşlemci Savaşında Apple'ı Yenmek İstiyor

Intel CEO'su Pat Gelsinger, Axios teknoloji muhabiri Ina Fried ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Intel'in Apple'dan vazgeçmeye henüz hazır olmadığını ima etti.

Haberlere göre, röportaj, Apple'ın Mac için özel olarak tasarlanan işlemcileri bugün neredeyse bir yıl önce piyasaya sürdüğü M1 adıyla kullanmaya geçişi de dahil olmak üzere çeşitli konulardan bahsediyor.

Intel Apple'dan daha iyi çipler üretmek istiyor

Ayrıca 19 Ekim sabahı gerçekleşen Unleashed etkinliğinde Apple, M1 Pro ve M1 Max olmak üzere iki yeni işlemciyi tanıttı.

Intel CEO'su Pat Gelsinger, Axios muhabiri ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Intel'in Apple'dan vazgeçmeye henüz hazır olmadığını ima etti.

Ancak buna rağmen Intel, Apple'a çip tedarik etmeye devam etme arzusundan vazgeçmedi. Fried ile yaptığı bir röportajda Pat Gelsinger, şirketle kendi çipleri aracılığıyla rekabet ederek Apple'a dönmeyi umduğunu belirtti. Intel'in geçmişte tökezlediğini ve Apple'dan daha iyi çipler üreterek işini geri kazanmak için çok mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.

Gelsinger "Apple bizden daha iyi bir işlemci yapabileceğine karar verdi ve harika bir iş çıkardılar. Yani şimdi Intel'in Apple'dan daha iyi bir çip geliştirmesi gerekiyor. Intel, zaman içinde Apple gibi müşterilerini ve diğer birçok şirketi geri kazanmayı umuyor." dedi.

Röportajda Gelsinger, şirketinin Intel'in işlemcilerinin Apple'dan daha iyi olmasını ve ekosistemin daha açık olmasını gerektiğini söyleyecek kadar ileri gitti. Intel'in geliştiriciye ve kullanıcılara Intel işlemcilere dayalı ürünleri kullanmaları için daha ikna edici nedenler oluşturacağını umuyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim