İşte Bilmediğiniz 11 Telegram Özelliği

2021'de neredeyse herkes WhatsApp krizinden sonra Telegram uygulamasına geçiş yaptı. Telegram'ın aktif olarak 1 milyardan fazla kullanıcısı var. Peki Pavel Durov'un kurduğu Telegram'ı ne kadar iyi tanıyoruz? Kullanıcılarına sunduğu özellikleri ne kadar biliyoruz? Telegram uygulamasının bilmediğiniz bazı özellikleri işte burada!

İşte Bilmediğiniz 11 Telegram Özelliği


İşte Bilmediğiniz 11 Telegram Özelliği

1. Video Oynatma Hızları

Videoları hızlı veya yavaş izleyin. Telegram'da birinin gönderdiği veya da kendi gönderdiğiniz videoları hızlı ya da yavaş izleyebilirsiniz. Sesli mesajlar ve podcast'ler de dahil olmak üzere çoklu oynatma mevcut.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

2. Sonraki Okunmamış Kanala Atlama

Telegram'da haber, video ve daha fazlasını yayınlayan milyonlarca kanal vardır. Bir kanalın sonuna ulaştığınızda, sohbet listenize geri dönmeden, hemen bir sonraki okunmamış kanalınıza geçmek için aşağıdan yukarı kaydırabilirsiniz.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

3. Özel Sohbet Temaları

Birebir sohbetlerde, yalnızca o sohbete özgü özel bir tema uygulayabilirsiniz. Böylece ona farklı bir görünüm ve his verirsiniz. Her temanın gradyan mesaj baloncukları, hareketli arka planları ve benzersiz desenleri ile kendi gündüz ve gece sürümleri vardır. Sohbet temaları cihazlarınız arasında senkronize olur. Ayrıca sohbet ortağınızda da aynı tema olur.

Nasıl yapacağız?

Android'de bir sohbet teması seçmek için ⋮  > Renkleri Değiştir'e dokunun.

iOS'te Sohbet Başlığı > Daha Fazlası > Renkleri Değiştir'e dokunun.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

4. Etkileşimli İfade

İfadeler ile sohbetinze renk katın. Tam ekran efektini açığa çıkarmak için herhangi bir özel sohbette tek bir ifade gönderin ve ona dokunun. ( İfadeler PC'de gözükmediği için fotoğraf olarak alta eklenecektir.)




Her iki kullanıcı da bu sohbeti açtığında, animasyonlar ve titreşimler aynı anda oynar. Arkadaşınıza, izliyor durumundan animasyonu gördüğünü söyleyebilirsiniz.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

5. Grup Okundu Bilgisi

Gruplarda, bir üye mesajınızı açtığında mesajınız okundu olarak işaretlenir. Ardından, hangi grup üyelerinin mesajınızı okuduğunu görmek için mesajınızı seçebilirsiniz. Özellik yalnızca az sayıda kişinin olduğu gruplarda çalışmakta. Kullanıcıların gizliliğini korumak için, gruplardaki okundu bilgileri  mesaj gönderildikten sonraki 7 gün boyunca mevcuttur.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

6. Canlı Yayın Kaydı

Yöneticiler, yayından sonra kaydetmek ve paylaşmak için Canlı Yayınları  ve Görüntülü Sohbetleri kaydedebilmekte. Video, dikey veya yatay yönde kaydedilebilir ve kayıt durdurulduktan veya yayın sona erdikten sonra dosya anında yöneticinin Kayıtlı Mesajlarına yüklenecektir.

Herhangi bir cihazdan yayını kaydetmeye başlayabilirsiniz, sadece ⋮ veya ⋯ öğesine dokunarak yayın menüsünü açın.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

7. Mesaj Gönderme Animasyonları

Metin, çıkartmalar, ifadeler ve sesli mesajlar enerji tasarruflu animasyonlarla klavyenizden atlayarak gönder tuşuna bastığınızda sohbete uçar.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

8. Kişisel Sabitlenmiş Mesajlar

Birebir sohbetlerdeki önemli bilgileri ve unutulmaz anları sabitleyerek, her ikiniz ya da yalnızca kendiniz için sabitleyebilirsiniz. Önceki sabitlemeler arasında geçiş için üst çubuğa dokunun. 

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

9. Sesli Sohbetleri Kaydedin

Sesli sohbetleri kaydedin. Yöneticiler, sesli sohbetlerden ses kaydetmek için Kaydı Başlat düğmesine tıklayabilir. Ses dosyası, yöneticinin Kayıtlı Mesajlar sohbetine anında iletilecektir. Daha sonra isterseniz paylaşabilirsiniz.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

10. Sohbetleri Diğer Uygulamalardan Taşıma

Sohbetlerinizi diğer uygulamalardan taşıyın. WhatsApp, Line ve KakaoTalk gibi diğer uygulamalardan sohbet geçmişinizi tüm medya ve dosyalarla Telegram'a getirebilirsiniz. Bu uygulamalardaki yerel dışa aktarma aracını kullanarak dışa aktarılan dosyayı Telegram ile paylaşın ve ardından bu mesajların eklenmesini istediğiniz Telegram sohbetini seçin. 

Nasıl yapacağız?

iOS'te WhatsApp'tan bir sohbeti taşımak için WhatsApp'taki Kişi Bilgisi veya Grup Bilgisi sayfasını açın, Sohbeti dışa aktar seçeneğine dokunun ve ardından Paylaş menüsünden Telegram'ı seçin.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

Android'deki WhatsApp'ta ⋮ > Diğer > Sohbeti dışa aktar seçeneğine dokunun, ardından Paylaş menüsünden Telegram'ı seçin.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

11. Mini Oyun İfadeleri

İfadeler ile sohbetinizde oyun oynayın. Şansınızı denemek için sohbette gönderebileceğiniz birkaç ifade var bunlar :



Gruplarda ve özel sohbetlerde deneyebilirsiniz.
İkramiye, gol veya dart oynamaya gidin ama zarı hep yek getirmemeye çalışın.

Videosuna ulaşmak için buraya tıkla!

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim