İşte dünyanın en eski görüntüsü

Eski Babil tableti bir şeytan çıkarıcının kütüphanesinden gelmiş olabilir.

İşte dünyanın en eski görüntüsü


British Museum'un arşivlerinin gölgeli girintilerini araştıran bir küratör yakın zamanda bir hayaletle karşılaştı. Daha doğrusu, dünyanın en eski görüntüsü ile. Bu, 3500 yıllık bir eski babil tabletiydi. Elleri bağlı uzun boylu, zayıflamış bir ruhun figürü. "Bir insanı ele geçiren ve onu takip eden ve kaybedilemeyen bir hayaleti kovmak anlamına gelen eski bir şeytan çıkarma ritüelinin metnini göstermektedir."

British Museum'un Ortadoğu bölümünün küratörü ve eski Babil uygarlığının köşeli yazı sistemi olan çivi yazısı uzmanı Irving Finkel, British Museum'un tableti aldığı tarihten bu yana okunmamış ve göz ardı edilmiş olan ritüel metnini kısa süre önce tercüme etti. O zamanlar, Avrupa'daki müzeler, Babil eserlerini stoklamak için acele ediyordu. Küratörler, yerel halka, şu anda Irak'taki arkeolojik alanlardan diğer eserlerle birlikte kil ve taş tabletleri yağmalamaları için sık sık para ödüyordu. Bu öğelerin çoğu, bağlamları hakkında çok az bilgiyle veya hiç bilgi olmadan geldi ve depoda sona erdi.

Hayaletleri Görmek!

Örneğin hayalet tablet hiç halka gösterilmemişti ve hiç kimse metnini tercüme etmemişti. Kil tabletin arka yüzündeki gizli hayalet görüntüyü de kimse fark etmemişti. Bu taraf, hayaletin görüntüsü izleyiciye sıçradığında, sadece doğru açıda bir ışık altında görüntülenene kadar boş görünür.

Resimde, uzun elbiseli bir kadın bağlı hayaleti öbür dünyaya götürüyor. Tabletin karşı tarafında anlatılan ritüel, onu yaşayanların dünyasına bağlı tutan yalnızlığı yatıştırarak bir hayaleti kovmak içindi.

Finkel, Guardian'ın Dalya Alberge'sine verdiği demeçte, ”Evin etrafında asılı duran uzun, ince, sakallı bir hayaletin insanların sinirlerine girdiğini hayal edebilirsiniz" dedi. “Son analiz, bu hayaletin ihtiyaç duyduğu şeyin bir sevgili olduğuydu.”

Finkel tableti gelecekte sergilemeyi umuyor. Şeytan çıkarma ayininin insan doğasının son 3000 yılda gerçekten ne kadar az değiştiğini ortaya koyduğunu söylüyor. Aynı zamanda sık sık gözden kaçan eski bir medeniyete de ışık tutuyor.

“İnsanlar bu kültürü tanımak istiyorum. Mısır her zaman Hollywood'da kazanır "dedi. “Eğer Babil yeraltı dünyası tarif edildiği gibi bir şeyse, o zaman hepsi hala oradalar. O yüzden bunu unutma.”

Bunu Evde Dene!

İşte tabletin bir özeti, bu Cadılar Bayramı'nda yalnız kalpli bir hayaleti kovmanız gerekirse diye.

İlk olarak, iki figürin hazırlayın: biri hayaleti temsil edecek, diğeri de teklif ettiğiniz ortağı temsil edecek. Gerçek insan fedakarlığının olmaması bir ev projesi için uygundur. Ancak metin, kadın bir ortak isteyen bir erkek hayaletle uğraştığınızı varsayar. Daha az heteronormatif uğraklar için buna göre ayarlayın.

“Adamı günlük vardiyada giydiriyorsun ve onu seyahat malzemeleriyle donatıyorsun. Kadını dört kırmızı giysiyle sarıp mor bir bezle giydiriyorsun. Ona altın bir broş ver. Onu tamamen yatak, sandalye, paspas ve havluyla donatıyorsunuz; ona bir tarak ve bir şişe veriyorsun, ”metne göre bu şekilde.

Heykelciklerinizi hazırladıktan sonra, ritüel için her şeyi hazırlamanın zamanı geldi. "Güneş doğarken, Güneşe doğru, ritüel düzenlemeleri yapın ve iki carnelian bira kabı kurun. Yerine özel bir gemi kurdunuz ve ardıçla birlikte bir ardıç merkezi kurdunuz. Perdeyi kahininki gibi çiziyorsun, "diye tavsiye ediyor tablet. "Heykelcikleri ekipmanlarıyla bir araya getirip yerlerine yerleştiriyorsunuz.”

Şimdi, aynı zamanda yeraltı dünyasının hakimi olarak ay ışığı alan Güneşin Babil tanrısını çağırmanın zamanı geldi. "Şöyle deyin: Şamaş.”

Son tavsiye belki de en önemlisidir: "Arkana bakma.”

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz!

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim