Jahrein, Twitch'teki Bit Dolandırıcılığı Hakkında Konuştu

Twitch Türkiye'nin en büyük yayıncılarından birisi olan Jahrein, son zamanlarda ortaya çıkan Bit Dolandırıcılığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Jahrein, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Jahrein, Twitch'teki Bit Dolandırıcılığı Hakkında Konuştu


Canlı yayın platformu Twitch, son günlerde bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıya. Kara para aklamanın yapıldığı veya çalıntı kredi kartlarının kullanıldığını dolandırıcılık olayında birçok Türk yayıncı bulunmakta.

Uzun süredir yayın açmayan Jahrein, dün akşam yeniden yayın açtı. Anlık olarak 60 bin kişinin üzerinde izleyiciye ulaştı. Jahrein, dolandırıcılık olayıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarını telefonda konuştuğu ve bu olaylara karışan bir yayıncıyı kaynak olarak aldı. Jahrein, yayıncının ismini vermedi.

Jahrein'in neden uzun süredir yayın açmadığının sebebi ise şu:


Jahrein, anlatımıyla dolandırıcılık şu şekilde işleniyor :

Jahrein, anlatımıyla dolandırıcılık şu şekilde işleniyor :


  • Dolandırıcılar hedef aldıkları yayıncılara ulaşıyor. Reklam izleyerek Bit kazandıklarını ve bu bitleri ulaştıkları kişiye göndereceklerini söylüyorlar.
  • Anlaşma tamamlanınca yayıncıya çalıntı kredi kartlarından anonim olarak bağış yapılıyor.
  • Bağış yapılan para, yayıncı ve dolandırıcı arasında paylaşılıyor. Yayıncı ve dolandırıcı arasında %50 - %50 / %20 - %80 gibi oranlarda bölünme oluyor.
  • Yayıncı, dolandırıcının payını kripto olarak belirtilen adrese yatırıyor.
Jahrein, bu açıklamalarının ardından Twitch Türkiye'nin bu konu hakkında bir adım atmadığını belirten cümleler kurdu. Sosyal medyada Twitch'in bu olaylardan temizlenmesi amacıyla #TemizTwitch etiketi açıldı. Jahrein, Twitter hesabından bu dolandırıcılığın kanıtlarını paylaşmıştı.



Ayrıca, #TemizTwitch etiketi hakkında bunun gibi verilerde paylaşılmakta. Alperen Çağan yani @Zikirmatiq tek tek paylaşıyor. Twitter adresine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu dolandırıcılık olayında tanıdık şu isimler geçmekte: Cacarov, Oyun Fatihi, Eda Milka, Miranda, KocaKarı Ansiklopedisi  ve daha fazlası...

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim