Öfke Kontrolü. Öfkenizi Nasıl Kontrol edebilirsiniz?

Öfkenizi nasıl kontrol edebilirsiniz
Öfke kontrolü







Öfke Kontrolü. Öfkenizi Nasıl Kontrol edebilirsiniz?

Öfkenizi kontrol etmenin yollarını bilmek istermisiniz. Bu yayında bir insan'ın nasıl öfkesini, stresli olduğu zaman dan kurtulması  için yapması gereken konulardan bahsetmiş olacağım..

1. Öfkenin sağlıklı bir şekilde ifade edilebilmesi için öncelikle bazı farkındalıkları kazanmanız gerekir. Ne istediğini bilen, duygularını tanıyan ve düşüncelerini tespit eden insan, hislerini de doğru bir şekilde ifade eder.

2. Öfkeli olan insan, olayları istemeden abartılı ve çarpıtılmış olarak algılar. Öfkenin hangi düşünceyle arttığını ve azaldığını gözden geçirin.

3. Olumsuzluk ifade eden ve öfke uyandıran "Asla" ya da "Her zaman" gibi sözcükleri zihninizde yakalamaya çalışın. Bu sözcüklerle başlayan cümleler kurmak, öfkelendiğiniz de haklı olduğunuzu düşünmenize yol açar. Durumla ilgili yargıyı koyduğunuz için de problemin çözümüne katkıda bulunmaz.

4. Öfkeli insanlar genellikle düşünmeden yargılama ve bu yargıları yönünde davranma eğilimindedirler. Öfkeli olduğunuzda önce yavaşlayın, gösterdiğiniz tepkileri gözden geçirin, aklınıza gelen ilk şeyi söylemeyin, asıl söylemek istediğiniz şeyi düşünün, karşınızdaki kişinin söylemeye çalıştıklarını dinlemeye ve anlamaya çalışın hemen cevap vermeyin.

5. Öfkenizi kontrol etmenin yollarında öfkenizin altında yatan gerçek düşünceyi bulmaya çalışın. O ortamdan bir süre uzaklaşıp, sakinleşmeye çalışın. Kendinizin ve karşınızdakinin öfkesinin kontrolden çıkmasına izin vermeyin.

6. Öfkenizi kontrol etmenin bir başka yolu da derin nefes alıp verme egzersizleri yapıp, sakinleştirici durumlar hayal etmeye çalışın. Bu sırada kendinize "Sakin ol" ya da "Gevşe!" diyerek telkinlerde bulunmanız gerekmektedir.

Umarım yazıyı beğenmişsinizdir. Öfkenizi kontrol etmenin yolları size faydalı gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim