Olympus Kamera Şirketi Fidye Yazılımı Tarafından Saldırıya Uğramaya Devam Ediyor

Japon kamera şirketi Olympus, sadece iki ayda ikinci kez fidye yazılımlarının kurbanı olmaya devam ediyor. Saldırı bu kez Evil Corp siber suç grubu tarafından gerçekleştirildi.

Gadgetendency'e göre Olympus'a yapılan bu saldırı, 10 Ekim 2021'den itibaren Macaw adlı yeni bir kötü amaçlı yazılım türü kullanılarak gerçekleştirildi. Şirketin sistemleri ABD, Kanada ve Güney Amerika'da bulunan kötü amaçlı yazılımlar tarafından şifrelendi.

İki ay içinde Olympus'a iki kez fidye yazılımı saldırısı yapıldı

Japon kamera şirketi Olympus, sadece iki ayda ikinci kez fidye yazılımlarının saldırısına uğruyor. Saldırıyı Evil Corp siber suç grubu gerçekleştirdi.

Macaw'ın WastedLocker fidye yazılımının bir çeşidi olduğu ve Evil Corp siber suç grubu tarafından geliştirildiği biliniyor. Bu, son iki ay içinde Olympus'a yapılan ikinci fidye yazılımı saldırısı. İlk olay, şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki ağlarının BlackMatter fidye yazılımıyla şifrelendiği Eylül ayında gerçekleşti (BlackMatter ve Evil Corp'un hiçbir bağlantısı yoktu).

Bilgi güvenliği firması Recorded Future analisti Allan Liska, "Olympus, geçen ay BlackMatter tarafından saldırıya uğradı, ancak daha sonra Macaw tarafından tekrar saldırıya uğradı." dedi. Liska'ya göre, Macaw fidye yazılımı, güvenliği ihlal edilmiş bilgisayarlarda veri hırsızlığı iddialarıyla fidye bildirimleri bıraktı.

Resmi bir Olympus basın açıklamasına göre, şirket bir "veri ihlali olasılığını" araştırıyor ve bilgisayar korsanlarının "çifte şantaj" dediği şeyi yaptığını ekliyor. Çifte şantajda bilgisayar korsanları, fidye yazılımı kurbanlarından veri çalar ve fidye ödenmezse bunları yayınlamakla tehdit eder. Buna rağmen şirket, devam eden bir soruşturmayı gerekçe göstererek olayla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim