PayPal, Pinterest'i 39 Milyar Dolara Satın Alacak

Kaynaklara göre, PayPal sosyal medya şirketi Pinterest'i satın almak için müzakerelerin son aşamasında.

CNBC'ye göre, ilk olarak Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapor, PayPal'ın Pinterest'i hisse başına yaklaşık 70 dolara satın almayı tartıştığını ve şirketin değerlemesini yaklaşık 39 milyar dolara getirdiğini söylüyor. Nisan 2019'da halka açıldığında Pinterest'in değerlemesinin 10 milyar doların biraz üzerinde olduğu biliniyor.

PayPal Pinterest'i satın almak üzere

PayPal sosyal medya şirketi Pinterest'i satın almak için müzakerelerin son aşamasında. PayPal Pinterest'i 39 milyar dolara satın almak üzere.

Kaynaklar, e-ticaret platformu Shopify'dan gelen rekabet baskısının PayPal'ı Pinterest'i satın almaya iten neden olduğunu gösteriyor. Shopify, e-ticaret ve finansal teknolojiyi birleştirmek için büyük yatırımlar yaptı. Geçen yıl Shopify, ödeme hizmeti Shop Pay'in özel sağlayıcısı veya satış noktası sponsoru olmak için faturalı bir hizmet sağlayıcı olan Affirm ile ortaklık kurdu.

Covid-19 salgınından dolayı kullanıcılar çevrimiçi alışverişe daha fazla odaklandıkça bu durum, PayPal'ın fayda sağlamasına yardımcı oldu. Pinterest'in satın alınması, şirketi diğer teknoloji devlerinin yatırım yaptığı gelişen bir alan olan sosyal ticarete itebilir.

Örneğin, Facebook Instagram'ı alışveriş platformu haline getirme konusunda çok şey yaptı. Geçen yaz şirket, ana ekranda özel bir Mağaza kartını test etmeye başladı. Ayrıca kullanıcıların düzenli Instagram gönderileri, Canlı, Hikayeler ve Keşfet özet akışı aracılığıyla alışveriş yapmalarına olanak tanıyor. Ek olarak şirket, kullanıcıların Reels kısa biçimli video özelliği aracılığıyla alışveriş yapmasına olanak tanıyan bir dizi özelliği de deniyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim