Rus Ekip Uzayda İlk Filmlerini Çektikten Sonra Geri Döndü!

 


Bir Rus film ekibi, uzayda çekilen ilk film için sahneleri çekip topladıktan sonra geri döndü.

Klim Shipenko ve aktör Yulia Peresild, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrıldı ve Kazakistan'a indi, sahneleri çeken ekip tarafından orada karşılanacak.

ISS çekimi drama sahnelerine de sahipti. 'Challenge' adlı film için gayet uygundu.

Cuma günü ISS, iticilerinde oluşan bir beklenmedik arıza sonrasında çekim duraklatıldı. Bunun senaryonun bir parçası olmadığı gayet belliydi.

ISS'den gelen bir veda tweetinde Peresild, hepsinin Dünya'da çekildiğini düşünen herhangi bir komplo teorisini engelleyebilecek bir video gösterdi. Videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.




Film, Tom Cruise ile kendi tür bir uzay yarışındaydı. Görünüşe göre, Nasa ve Elon Musk'ın SpaceX'ini içeren bir Hollywood uzayda film çekme projesinin bir parçasıydı.
Peresild ve Shipenko'yu kozmonot Oleg Novitskiy ile birlikte taşıyan modül Pazar günü öğle yemeği saatinde Kazakistan bozkırında Dünya'ya paraşüt ile inişe geçti ve inişini tamamladı.

Ayrılışları Cuma günü aksaklık nedeniyle gecikmedi ve bu da yaklaşık yarım saat boyunca konumlandırma kontrolünün kaybedilmesine neden oldu.



Film ekibinin teknik çöküşle tek yakın karşılaşması bu değildi, 5 Ekim'de vardıklarında, otomatik yerleştirme sistemi arızalandı ve komutan(pilot) manuel kontrole geçmek zorunda kalmıştı.

Oyuncu ve yönetmen şimdi, gerçek uzay kalışlarından iki gün daha az 10 günlük bir rehabilitasyon için Rusya'nın Star City eğitim üssüne götürülecek.

Challenge'nın konusu ayrıntılı olarak açıklanmadı, ancak ISS'deki bölüm, tıbbi durum nedeniyle Dünya'da tedavi edilemeyeceği anlamına gelen hasta bir kozmonot ( Novitskiy ) üzerinde çalışan bir doktorun ( Peresild ) bölümü gibi görünüyor.


Uzun metrajlı film, bir noktada proje üzerinde üst üste mürettebatlı görevlerin başkanını ateşleyen uzay ajansı Roscosmos'un beynidir.

Uzay görevlerinde tecrübeli bir isim olan Sergei Krikalev, görevden alınmasının öfkesi üzerine günler sonra işine geri döndü.


Bu yazımızda sizlere Rus film ekibinin dünyaya dönüşünü ve dünyadan ayrılışlarını ve daha fazlasını anlattık. Her ne kadar film hakkında bilgimiz olmasa da dünya da neredeyse ilk denilebilecek olaylardan bir tanesini yapan ekibin, filmini dört göz ile bekliyorum. Makalemize yorum yapmayı ve diğer makalelerimizi incelemeyi unutmayın. Başka bir makalede görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim