SpaceX'in Tesla’dan Daha Değerli Hale Gelmesi Bekleniyor

Morgan Stanley tarafından yapılan ankete katılan çoğu kurumsal yatırımcı ve endüstri uzmanı, SpaceX’in Tesla’dan daha değerli hale gelmesini bekliyor ve onu daha çekici bir yatırım olarak görüyorlar.

32 yanıttan ankete katılanların yaklaşık %63'ü SpaceX'i seçti.

CNBC'ye göre Tesla şu anda 858 milyar dolar piyasa değerine sahipken, SpaceX bu ayın başındaki verilere göre 100,3 milyar dolar değerinde.

Uzmanlar SpaceX'in değerinin Tesla'yı geçeceğini tahmin ediyorlar

Morgan Stanley tarafından yapılan ankete katılan çoğu kurumsal yatırımcı ve endüstri uzmanı, SpaceX’in Tesla’dan daha değerli hale gelmesini bekliyor.

Morgan Stanley'de bir analist olan Adam Jonas, yatırımcıların SpaceX'in iletişim, ulaşım, uzay gözlemi ve daha fazla endüstriye uygulanabilen yeniden kullanılabilir roket modelini takdir etmeye başladığını söyledi.

CB Insights'a göre, yatırımcı duyarlılığı SpaceX'in yüksek bir değerlemeye ulaşmasına yardımcı olarak onu dünyanın en değerli ikinci özel şirketi haline getirdi.

Geçtiğimiz yıl SpaceX, Starship ve Starlink olmak üzere muazzam miktarda sermaye gerektiren iki projeyi finanse etmek için milyarlarca dolar topladı.

Starlink, dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcılara yüksek hızlı bağlantı sağlamak için düşük yörüngeli uydu internet ağı kurma projesidir. Bugüne kadar, SpaceX'in Starlink hizmeti, dünya çapında 14 ülkede 100.000 deneme kullanıcısını kendine çekti ve başlangıç ​​fiyatı aylık 99 dolar oldu.

Starship, SpaceX tarafından kargo taşımak ve insanları Ay'a ve Mars'a göndermek için geliştirilen yeni nesil bir rokettir. Şirket, Güney Teksas'taki (ABD) tesisinde bir prototipi test ediyor ve birkaç kısa uçuş gerçekleştirdi.

Adam Jonas, "Bize göre, sermayeye neredeyse sınırsız erişim, bir uzay ekonomisi inşa etmenin önemli bir parçası olacak." dedi.

Bu haftanın başlarında Morgan Stanley, Elon Musk'ın SpaceX sayesinde dünyanın ilk dolar trilyoneri olacağını da tahmin etti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim