Şu Anda Uzayda Kaç Kişi Var?

Neredeyse hepimiz uzayın derinliklerini, gizemlerini ve gezegenleri merak etmişizdir. Peki uzayda şuan kaç kişi var? Uzayda bulunan kişi sayısı kaç? Kaç gündür uzayın derinliklerinde araştırma yapıyorlar? Bu tip soruların cevabı ve daha fazlası makalemizde, sizler için araştırdık ve açıkladık.






Şu Anda Uzayda Kaç Kişi Var? Kaç Gündür Uzaydalar?

Uzay meraklılarının, sevenlerinin ve araştırma yapmayı seven insanların bir sevdiği konu tabii ki. Uzayın derinliklerini ve gizemlerini neredeyse hepimiz merak etmişizdir. Uzayda görev yapmakta olan kişilerin isimlerini, görevlerinin ne olduğunu, kaç gündür görevde olduklarını ve uzayda kaç kişi olduğunu öğrenmek isteriz. Bunu bizler bir site yardımıyla çok basit bir şekilde öğrenebiliriz. Hadi bir göz atalım şuanda uzayda kaç kişi var? Siteye ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.



Şu anda uzayda görüldüğü gibi 7 kişi bulunmakta. Oleg Novitskiy, Mark Vande Hei, Pyotr Dubrov 192 gündür, Thomas Pesquet, Megan McArthur, Shane Kimbrough ve Akihiko Hoshide ise 178 gündür uzaydalar. Hoshide dışında bulunanlar uçuş mühendisleri, Hoshide ise komutan olarak uzayda görev yapmakta. 





Uzay araştırılması gerçekten zor olan bir yer. Kendinizi uzayda bulunan araştırmacıların yerine koyun, hepsi 150 günden fazla bir süredir dünyadan, ailelerinden ve sevdiklerinden uzaktalar. Dünya'nın geleceği ve uzay hakkında bilgi toplamak için uzayda bulunanların ne zorluklar altında olduğunu da unutmamamız gerekir. Ailelerini, sevdiklerini varsa evcil hayvanlarını ne kadar özlediklerini düşünün. Siz onların yerinde olabilir miydiniz? Bu zorunluluklar altında araştırmalarınızı yapabilir miydiniz? Uzayda bulunanlar işte bu zorlukların üstesinden gelerek araştırmalarını yapıyorlar. 

Son bir adet görsel ile makalemizi burada bitiriyoruz.





Sizlere bu makalemizde uzayda bulunan kişi sayısını nasıl öğrenebileceğinizi, görevlerinin, isimlerinin ve kaç gündür uzayda bulunduklarını nasıl öğrenebileceğinizi gösterdik. Diğer makalelerimizi okumayı ve bizi takibe almayı unutmayın. Başka bir makalede görüşmek üzere.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim