Tesla, 1 trilyon dolarlık piyasa rekorunu kırdı!

Elon Musk tarafından kurulan Tesla, 1 trilyon değerini aşıyor!


Tesla 1 trilyon değerini aşıyor!


Tesla artık 1 trilyon dolarlık bir şirket
TESLA


Tesla, 1 trilyon dolarlık piyasa değeri engelini aşmak için özel bir şirket kulübüne katıldı. Pazartesi günü, Elon Musk tarafından 20 yıldan daha kısa bir süre önce kurulan otomil üreticisi, kiralama şirketi Hertz'in 100.000 Tesla aracı satın almayı planladığı haberi üzerine hisse senedi fiyatının hisse başına 1.000 doları aştığı görüldü. Yatırımcılar açıkçası bu yükselmeyi beğendiler.

Bu yazının yazıldığı sıralar Tesla'nın bir hissesi, Pazartesi günü hisse başına 112 doların üzerinde veya %12'den fazla bir artışla 1.022 dolardan işlem gördü. Hızlı tırmanışla Tesla, 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmak için Amazon, Apple ve diğer çok az sayıda büyük şirketin yanında tarihteki yerini aldı.

Hertz'in siparişiyle ilgili olarak, şirket Pazartesi günü haberi resmileştirdi ve binler Tesla otomobilini 2022 yılına kadar kiralık filosuna katacağını söyledi. İlk otomobiller önümüzdeki ay gelecek. Kiracılar, Hertz'in Tesla araçlarından birini sürerken de Tesla Supercharger ağını kullanabilecekler.



Tesla Supercharger
TESLA

Tesla için çok büyük bir anlaşma: Bu yılın üçüncü çeyreğinde 241.000 araç teslim etti, bu nedenle Hertz anlaşması aylık üretimin tamamından fazlasını temsil ediyor. Bloomberg, Hertz anlaşmasının otomobil üreticisi için 4.2 milyar dolar değerinde olduğunu bildirdi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim