Toyota'nın yeni elektrikli SUV'U BZ4X tanıtıldı!

Toyota'nın yeni elektrikli suv'u BZ4X tanıtıldı!


BZ4X, Japon otomobil üreticisinin ilk tamamen elektrikli aracı. Toyota, isteğe bağlı bir güneş çatısı ve Tesla Model S'in son sürümünde gösterilene benzer bir direksiyon boyunduruğu içeren SUV aracını tanıttı.

Toyota'nın "kanat şekli" olarak tanımladığı boyunduruğu, direksiyon simidi ile lastikler arasında mekanik bir bağlantı olmayan bir direksiyon sistemi kullanıyor. Boyunduruğun sadece yan yana 150 dereceye kadar dönmesi gerekiyor. Ayrıca sürücünün ellerini kaldırması da gerekmiyor. Şirket, U dönüşlerini ve diğer manevraları kolaylaştıracağını iddia ediyor.

Toyota'nın yeni elektrikli suv'u BZ4X tanıtıldı!

Toyota ilk olarak bu yılın başında Şangay Otomobil Fuarı'nda BZ4X'i tanıttı. Ve şirketin 2025 yılına kadar piyasaya sürülen 15 yeni elektrikli araçla sonuçlanacağını söylediği elektrikli araç stratejisini açıkladı.

BOYUNDURUĞUN SADECE YAN YANA 150 DERECEYE KADAR DÖNMESİ GEREKİR

BZ4X, Japon otomobil üreticisi Subaru ile ortaklaşa geliştirdiği esnek bir platform üzerine inşa edilecek. E-TNGA platformu, kablolu yönlendirme sistemi, dört tekerlekten çekiş, gelişmiş görünürlük ve elektrikli araçlar arasında yaygın olan rejeneratif fren sistemi dahil olmak üzere çeşitli özelliklere olanak sağlayacaktır. Toyota, BZ4X'in 2022'nin ortalarında küresel olarak piyasaya sürüleceğini açıkladı. BZ4X ayrıca tam boyundurukla ilgilenmeyenler için standart bir direksiyon simidi ve sistem ile gelecek.

Otomobilin iç kısmında benzersiz bir gösterge paneli bulunmakta. Toyota'nın sürücünün görünürlüğünü artıracağını söylediği şekilde ekran, direksiyon simidinden geri ayarlandı. Merkezi bilgi-eğlence ekranı, içine gömülmek yerine gösterge panelinin üzerinde yüzüyor. Orta konsolda ve direksiyon simidinde, Toyota'nın Tesla gibi şirketlerde olduğu gibi dijital kullanıcı deneyimini tam olarak benimsemediğinin kanıtı olan bir dizi fiziksel düğme var.



Toyota'nın yeni elektrikli suv'u BZ4X tanıtıldı!


TOYOTA'NIN TASARIMCILARI, BZ4X'İN DIŞ CEPHESİNİ ÇİZERKEN ÇEKİÇ KAFALI KÖPEKBALIĞINDAN BİRAZ İLHAM ALDI

İki güç aktarma organı ile birlikte gelecek. 201 beygir gücünde önden çekişli. 215 beygir gücünde dört tekerlekten çekişli. Sırasıyla şarj başına 310 ve 286 mil menzile sahip olacak. Araç, enerji kapasitesi bakımından 71.4kwh'lik bir batarya paketi ile gelecek.

Toyota'nın "yılda 1.800 km sürüş mesafesine eşdeğer" elektrik üretebileceğini söylediği bir güneş çatısı da dahil olmak üzere başka ilginç seçeneklerde var. "Aynı zamanda Hyundai Ioniq 5 gibi araçtan eve kapasite için çift yönlü şarj yeteneğine sahip."

Toyota'nın yeni elektrikli suv'u BZ4X tanıtıldı!

Şirket, elektrikli SUV'un 2022'nin ortalarında Japonya'da ilk sırada yer alacağını düşündüklerini bildirdi. Ancak Toyota ABD'de mevcut olup olmayacağını söylemedi. Önümüzdeki aylarda fiyatlandırma ve üretim hakkında daha fazla ayrıntı gelecek.

Haber, Toyota'nın araç serisini elektriklendirmeye çalışırken üretime 9 milyar dolarlık bir yatırım yaptı.  Önümüzdeki on yıl içinde batarya teknolojisine yaklaşık 13.6 milyar dolar yatırım yapacağını duyurması ardından geldi. Şirket, Prius ile gaz-elektrikli hibrit otomobillerde erken bir lider oldu. Buna rağmen, hidrojen yakıt hücreleri rekabetçi hale gelene kadar hibritleri durma önlemi olarak gördüğünü bildirdi. 

Makalemizi sevdiyseniz eğer diğer makalelerimize göz atabilirsiniz.

DİĞER MAKALELERİMİZE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim