Twitter Araştırması Algoritmalarının Sağdan Gelen Tweet'leri Artırdığını Gösteriyor

Şirket içi bir çalışma ile, Twitter'ın algoritmalarının siyasi yönde gelen tweetleri diğer gelen tweetlerden daha fazla güçlendirdiğini, ancak bunun neden olduğunu henüz bilmediklerini ifade etti.



Twitter, kendi araştırmasının sonucu olarak, algoritmalarının siyasi yönde gelen tweetleri diğer gelenlerden daha fazla güçlendirdiğini gösterdiğini söylüyor. Perşembe günü yayınlanan bir blog yazısında Twitter, araştırmanın sağ eğilimli politikacılardan ve gruplardan gelen tweetlerin sol eğilimli meslektaşlarından daha fazla kazanç sağladığını gösterdiğini söylüyor. Buna ek olarak, sağ eğilimli haber bültenleri, Twitter'da sol eğilimli haber bültenlerine kıyasla daha büyük algoritmik amplifikasyon görüyor.

Araştırmacılar, sağdan gelen tweetlerin algoritmalar tarafından neden tercih edildiğini hala çözemediklerini söyledi. Ancak Twitter, araştırmayı paylaşarak, daha geniş araştırma topluluğuyla olası teoriler hakkında "üretken bir sohbeti başlatmaya yardımcı olabileceğini" umduğunu söylüyor.

Araştırma, hem Twitter hem de Facebook'un muhafazakar konuşmayı aktif olarak bastırdığını iddia eden Cumhuriyetçilerin uzun süredir eleştirileriyle çelişiyor. Her iki şirket de suçlamaları defalarca reddetti.

Twitter, araştırmayı 1 Nisan'dan Ağustos'a kadar gönderilen milyonlarca tweet'i analiz ederek gerçekleştirdi. Twitter, 15 aralık 2020'de, yedi ülkede seçilmiş yetkililer tarafından işletilen hesaplarda siyasi parti üyeliğini belirlemek için kamuya açık ve üçüncü taraf kaynakları kullandığını belirtti.

Güçlendirilmiş tweetler, kullanıcıların takip etmeyi seçtiği hesaplardan gelen tweet'lerle birlikte bir kullanıcının ana zaman çizelgesine karıştırılmış tweet'lerdir. Twitter, kullanıcının sık sık etkileşimde bulunduğu hesaplara, etkileşimde bulunduğu tweet'lere ve diğer bilgilere dayalı içerik önerileri olduğunu söylüyor.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim