Uzayda yaşamak ister misin? Blue Origin ile bu mümkün olucak!


Şirket, "uzayda karma kullanımlı bir iş parkı" olarak adlandırılan Orbital Reef'in on yılın ikinci yarısında faaliyete geçeceğini söylüyor.



Uzayda yaşama hayalleri gerçekleşiyor. Amazon milyarder Jeff Bezos tarafından kurulan uzay şirketi Blue Origin ve Pazartesi günü Sierra Space, Dünya yörüngesinde inşa edilecek ticari olarak geliştirilmiş, sahip olunan ve işletilen bir uzay istasyonu olan Orbital Reef'in planlarını açıkladı.

Bir açıklamaya göre, "uzayda karma kullanımlı bir iş parkı" olarak adlandırılan Orbital Reef, müşterilere uzayda bir yaşam yerine sahip olma şansı verecek. Şirketler, özel şirketlerin, bireylerin ve hükümetlerin yörüngedeki tesislerden faydalanmakla ilgilenmelerini bekliyor.




Uzay istasyonu nakliye ve lojistik, uzay yerleşimi, ekipman konaklama ve yerleşik bir ekip sunacak. Orbital Reef'in pazarı büyüdükçe, modül rıhtımları, araç limanları, kamu hizmetleri ve diğer olanaklar da büyüyecek. Ayrıca turistleri ağırlayacak. Yani ticari amaçlı bir alan oluşturulacak.

Bu konu hakkında Orbital Reef'in tweeti:





Blue Origin ileri düzey geliştirme programları kıdemli başkan yardımcısı Brent Sherwood, bir açıklamada: "60 yılı aşkın bir süredir NASA ve diğer uzay ajansları yörüngesel uzay uçuşu ve uzay yerleşimi geliştirdiler ve bu on yılda ticari işlerin kalkınması için bizi kurdular" dedi

Orbital Reef'in destekçilerinden bazıları Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions ve Arizona Eyalet Üniversitesi'ni içeriyor.



Haber, büyük uzay müteahhitleri Lockheed Martin ve Nanoracks'ın geçen hafta Starlab olarak adlandırılan kendi ticari uzay istasyonları için planlarını açıklamasının ardından geldi. 

Özel şirket Axiom Space'in de benzer özlemleri var. 

Diğer ticari uzay istasyonu planları son yıllarda geldi ve gitti, ancak şu ana kadar yörüngedeki insan habitatları büyük ölçüde Uluslararası Uzay İstasyonu liderliğindeki ulusal hükümetlerin alanı olarak kaldı.

ISS şu anda en az 2024 yılına kadar finanse edilebilecek. İstasyonun ömrünün ne kadar uzatılacağı konusundaki tartışmalar, kuruluşundan bu yana neredeyse sürekli bir tartışma konusu olmuştur. Ticari uzay istasyonlarına olan ilginin artmasının bu tartışmayı nasıl değiştirebileceğini veya değiştiremeyeceğini göreceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim