Bakan Koca duyurdu: TURKOVAC için ‘Acil Kullanım Onayı’ başvurusu yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC için ‘Acil Kullanım Onayı’ başvurusu yapıldığını duyurdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri başladı.

Bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Fahrettin Koca, “Milletimiz için önemli bir müjdeyi vermek isterim. Yerli Covid-19 inaktif aşımız Turkovac bugün itibarıyla acil kullanım onayına müracaat etmiştir. Yıl bitmeden yaygın kullanıma gireceğini ümit ediyoruz. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, bütçe konuşmasında şunları söyledi:

*Küresel salgın güvenli ve erişebilir sağlık hizmetlerini anlamamıza vesile oldu. Sağlık Bakanlığı olarak verdiğimiz hizmetler bu süreçte durmadan devam etti.

*Salgın ile mücadele halkı doğrudan ilgilendiren gündem olduğu için sadece pandemi öne çıktı. ‘Yarın bugünden daha nasıl güzel olur’ diye çalışmaya devam edeceğiz.

*DSÖ tarafından belirlenen kronik hastalık yönetimi politikalarının hayata geçirilmesinde Norveç’le birlikte dünya lideri olarak literatüre geçtik.

* Covid-19 aşılarının alımı için 17 milyar, koruyucu malzeme, ilaç ve tıbbi sarf malzeme vb. alımları için 2 milyar lira, Covid-19 personel ek ödemeleri için ise 1,7 milyar lira olmak üzere, toplamda 20,7 milyar lira cari harcama yapılmıştır.

* Köy köy, mahalle mahalle, ev ev tarama yaparak yüzde 99’un üzerinde filyasyon ve temaslı takibi sağladık.



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3rcmylk

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim