Bakanlık’tan ‘Müslüme’ açıklaması: Dört çocuk hakkında…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’la ilgili basın açıklaması yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, küçük Müslüme hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

*Mersin’in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır.

DÖRT ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI

* Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, dört çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır.

* 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır.

ANNE KONUKEVİNE YERLEŞTİRİLDİ

* Ayrıca Anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir.

* Olayla ilgili Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma sonucunda dede H.Y. gözaltına alınmıştır.

BAZI HABERLERE ERİŞİM YASAĞI KARARI

* Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını engellemek ve kamuoyunda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlere, gizlilik kararına riayet edilmesi yönünde başvuruda bulunulmuştur.

* Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir.

* H.Y’nin tutuklu yargılandığı hukuki süreç bakanlığımız tarafından takip edilmektedir.



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3xuvhAH

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim