Beraberliğin bahanesi!

Galatasaray, Fenerbahçe’yi sahasında son yendiğinde 2016’nın mayısıydı. Dolar 2.94 TL, Euro 3.27 TL’ydi. Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı son galibiyetini yaşadığında ise  2017’nin nisanıydı. Dolar 3.59 TL ve Euro 3.89 TL’ydi.

Güncel kurlar, iki takımın da kendi adına yaşadığı hasrete dikkat çekiyor: Dolar 10.22
ve Euro 11.62…

Yukarıda bahsi geçen ilk derbiyle haftasonu oynanacak derbi arasında 11 maç var. Bu maçların sadece beşinde galip çıktı: Galatasaray üç kez kazandı, Fenerbahçe iki defa… Ağırlıklı skor beraberlik oldu. Söz konusu altı beraberliğin dördünde iki takım gol bile atamadı. Bunun nedeni neydi peki?

İstatistik, matematik, ekonomi… Derbinin bilimi psikoloji olacak yine. İki ezeli rakip için bu derbiyi kaybetmek o kadar büyük bir yıkım getiriyor ki beraberlik kolay hedef olarak öne çıkıyor. ‘Kaybetmezsen kazanırsın’ diyorlar. Vasat futbol, kavgalar, hakemler… Hep bir bahaneleri oluyor.

İşte bu sefer olmasın. Galatasaray ve Fenerbahçe kıran kırana oynasın. Teknik adamlar, idareciler sahada ve tribünde ders versin izleyenlere.

İki kulüp arasında sezon başından bu yana, Türk futbolunun sorunlarına dair bir yakınlaşma var. Sonu nasıl bitecek göreceğiz. El ele mi boğaz boğaza mı?



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3oxE28Z

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim