CEO’nun yüzüne vurulan pastanın sebebi Covid-19 değil

İddia: Covid-19 aşısının zorunlu olmasını savunan havayolu şirketi CEO’sunun yüzüne pasta vuruldu.

KARAR

✔Olay 2017 tarihinde gerçekleşti. Pastayı vuran kişi havayolu şirketinin CEO’sunun yüzüne pasta yapıştırmasının nedeni olarak CEO’nun eşcinsel evliliği savunmasını gösterdi. Dolayısıyla olayın Covid-19 ile alakası yoktur. 

Twitter’da yayılan iddiaya göre bir havayolu şirketi CEO’su Covid-19 aşısını zorunlu olsun derken bir çalışan gelip yüzüne pasta yapıştırıyor. İddia bir video ile paylaşıldı. Videoda gerçekten birisi konuşma yaparken başka birisi gelip yüzüne pasta yapıştırıyor. Bir paylaşım 206 retweet, 11 alıntı tweet ve 768 beğeni almıştır. Diğer bir gönderi ise 67 retweet, 8 alıntı tweet ve 236 beğeni almıştır. 2020 yılı Kasım ayında aynı video ile benzer bir iddia da ortaya atılmış ve bu iddiada yüzüne pasta vurulan CEO’nun havayollarını kullanmak için Covid sağlık pasaportu getirilmesi gerektiğini savunduğu söylendi.

Olay eski tarihli

Haberin aslını araştırdığımızda olayın 2017 yılında gerçekleştiğini öğrendik. Olay ilgili yabancı basında pek çok haber yapıldığını gördük. Haberde Qantas Airways isimli havayolu şirketinin CEO’su Alan Joyce’un yüzüne pasta yediği belirtiliyor. Pastayı vuran ise Tony Overhau isimli birisidir. Overhau’ya yaptığı eylemin sebebi sorulduğunda ise Joyce’un eşcinsel evliliği savunduğu için bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Habere göre Overhau daha sonra Joyce’tan özür diledi. Joyce ise bu eylemin kabul edilemez olduğunu ve dava açacağını söyledi.

Kaynaklar:
İddia Kaynağı-1İddia Kaynağı-2İddia Kaynağı-3İddia Kaynağı-4İddia Kaynağı-5NBC-10/05/2017News.com.au-10/05/2017BBC-09/05/2017Business İnsider-09/05/2017


https://ift.tt/3DtmkK4
Doğrula https://ift.tt/3CRJEQr Alıntı : https://www.dogrula.org

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim