CHP nihayet gerçek gündeme döndü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hangi ihtiyaçtan kaynaklandığını hiç kimsenin bilmediği “Helalleşme’’ çıkışı, partisinin enerjisini bir hafta boyunca boşuna harcattı. Neredeyse tüm TV’ler, gazeteler ve internet siteleri, ‘’Helalleşme’’yi enine boyuna tartıştı. Tartıştı ama hiç kimse bir sonuca da varamadı. Çünkü; yapay bir gündemin hayatta karşılık bulması imkansızdı.

İKİ HATA BİRDEN

“Helalleşme’’ çıkışı, içerik ve zamanlama açısından da hatalıydı. Öyle ki; Türkiye doların ateşiyle yanıp kavrulurken, Kılıçdaroğlu, doların 11.30’a çıktığı perşembe gecesi, Habertürk TV’de tam bir buçuk saat boyunca ‘’Helallaşme’’yi anlatmak zorunda kaldı. Oysa ki; o gece herkes ekonomik krizden kurtuluş için bir çıkış, bir reçete ve umutlu bir haber bekliyordu. Kılıçdaroğlu, herkesin ekonomiye odaklandığı bir günde ekonomi konuşmak yerine, yapay bir gündemin içine hapsoldu. Ve tüm yayın boyunca, kim oldukları belli olmayan hayali bir seçmen grubunun gönlünü kazanmak için çırpınıp durdu.

YENİDEN SOKAĞA İNDİLER

Sanırım CHP kurmayları da bu yapay gündemin farkına vardı ve CHP’yi bir an önce bu anafordan çıkarmak için, yeniden yolara düştü. Ki; iyi de yaptılar. Çünkü; doların ateşi halkı yakıp kavuruyor. Halkın ekonomiden başka hiçbir gündemi yok. Ekmeğin 4 TL’ye satılacağının konuşulduğu bir ortamda, hiçbir seçmen, ortam sanki güllük gülistanlıkmış gibi davranamaz.

Bu açıdan, Kılıçdaroğlu’nun önce gıda toptancıları ile görüşmesi, ardından ise eşi Selvi Hanım’la pazara gitmesi ve pazardaki fiyatların yakıcılığını teşhir etmesi de önemlidir.

CHP’li 30 milletvekili de bu bağlamda Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın öncülüğünde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’ı kapsayan bir yurt gezisine çıktı. Bu illerdeki esnaflar ziyaret edilecek, tarım ve hayvancılıkla ayakta durmaya çalışan halka çözüm politikaları anlatılacak.

BİR UYARI

Ancak CHP bunu yaparken, TBMM’yi de ihmal etmemeli. Zira; muhalefet partileri, şu sıralar TBMM’yi pek de önemsemiyor. AKP ve MHP’li vekillerin meclisi boşlama anlayışı, muhalefet partilerine de sirayet etmiş durumda. Oysa ki; pazartesi günü süren bütçe görüşmeleri TBMM’nin hala önemini koruduğunu ve koruması gerektiğini gösterdi.

GÜZEL BİR KONUŞMA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un İçişleri Bakanlığı bütçesi komisyonda görüşülürken ortaya koyduğu başarılı performans, sosyal medyanın gündemini belirledi. KRT TV, Halk TV ve TELE 1’in canlı yayımladığı konuşma, muhalif seçmene umut verdi; CHP’lileri de memnun etti. CHP’li Engin Özkoç’un, AKP’li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gözlerinin içine bakarak sorduğu sorular, Türkiye’nin gerçek gündemlerinden biriydi. Muhalefet işte bu tarzı sürdürmeli ve Türkiye’nin en yakıcı sorunlarını sürekle gündemde tutmalıdır.

YAPILACAKLAR BELLİDİR

Engin Özkoç’un TBMM’de ortaya koyduğu performans, muhalefetin yol haritasının ne olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Halkın gerçek gündemi; işsizlik, yolsuzluklar, kara para, hayat pahalılığı, yaşam standardının her geçen gün daha kötüye gitmesi, gıda krizi ve işsizliktir. Muhalefet bu sorunlara odaklanmalı ve çözüm önerilerini ortaya koymalıdır. Muhalefet partileri ancak bu şekilde alternatif olabilir.

HDP’liler İmralı ve Kandil’e nasıl gitti?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın TV 100’de Pınar Işık Ardor’a söylediği sözler yine fırtına kopardı. AKP medyası, neredeyse 24 saattir Engin Altay’ın HDP ve terör örgütü PKK üzerine söyledikleri üzerinden yine bildik söylemlere başvuruyor. Altay’ın “HDP ile PKK’nın ilişkisi yoktur. Olduğunu da görmedim’’ yönündeki sözleri üzerine, AKP medyası, HDP’lilerin terör örgütünün Kandil’deki kampına yaptığı ziyareti, Selahattin Demirtaş’ın terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde çektirdiği fotoğrafları yayımlıyor.

HER ŞEY AKP’NİN BİLGİSİ DAHİLİNDEYDİ

Gören de HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın terör örgütü lideri Öcalan’ın yanına ‘’kafasına göre’’ gittiğini sanar. Ya da HDP’lilerin terör örgütünün Kandil’deki kampına özel helikopterle uçtuğunu düşünür.

Oysa ki; bu eleştirilere en açık yanıtı HDP’li Ahmet Türk vermişti. Türk, “İmralı’ya yüzerek mi gittim? Bizi İmralı’ya devlet götürdü’’ demişti.

MEDYA DA BİR GARİP…

AKP medyası, gerçekten ilginç bir ruh hali ve garip bir kafa yapısına sahip… Yayınladıkları tüm fotoğraflar, AKP ve PKK’nın başlattığı Çözüm Süreci’’ dönemine ait. AKP, bu görüşmeler sonradan suç sayılmasın diye, terör örgütü lideri Öcalan’ın uyarısı üzerine bir de kanun çıkardı. Kanuna göre, “Çözüm Süreci’ndeki görüşmeler ve yapılan açıklamalardan dolayı kimse yargılanamaz”dı.

AKP kendi döneminde çıkardığı bu kanuna da uymadı. HDP’liler, Çözüm Süreci’ndeki konuşmalarından dolayı hapse atıldı. AKP’liler ise bunlardan vareste tutuldu. Anlayacağınız, kabak HDP’lilerin başına patladı.

O ZAMAN NEREDEYDİNİZ?

Şimdi aynı yoldan AKP medyası gidiyor. CHP’li Engin Altay’ı eleştirmek adına, HDP’liler ile terör örgütü yöneticilerinin fotoğrafları yayınlanıyor. İyi de o fotoğraflar çekilirken, hepiniz Çözüm Süreci’ne övgüler diziyor, Öcalan’ı göklere çıkarıyordunuz.

Sahi sizler nasıl ikiyüzlü insanlarsınız?

 



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3cUKDFb

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim