En doğru çözüm futbolcu üretimi

Ülkede yaşanan ekonomik kriz çalkantıları ve hızla yükselen döviz kuru kara kış gibi oturdu gündemimize… Bu durumdan birçok sektör olumsuz etkilenirken futbol dünyası da sarsılmış durumda. Yabancı futbolculara döviz üzerinden maaş ödemeleri yapan kulüplerimizi çok çok zor günler bekliyor. Pandemide batma aşamasına gelen Türk spor kulüpleri, mevcut durumdan nasıl bir çıkış bulacak? Cevabı zor ama futbolcu üretimiyle kanayan yaraya pansuman yapılabilir.

Global ekonomide ayakta kalmak için üretim şart. Futbol kulüpleri de futbolcu yetiştirip satmak zorunda. Dış transferler eskisi gibi olmayacak ve kulüplerimiz mecburen altyapıya dönecek. Hayalcilikten gerçekçi bir yapıya dönmemiz gerekiyor. Avrupa kupalarına katılım elbette önemli bir gelir ama altyapıdan futbolcu yetiştirip Avrupa’ya satmak ülke adına çok önemli bir adım olacaktır. Kulüp başkanları ve yöneticilerimiz, dev bir ekonomik krizin yaklaştığı bu günlerde futbolcu üretimine yoğunlaşmalı.

Başta Spor Bakanlığı ve TFF ile tüm kulüplerin ortak hareket edip birlik-beraberlik içinde krizi çözmek için el ele vermesi gerekiyor.



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3FCMuuu

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim