Firefox, Microsoft Store'a Geldi

Firefox'u indirmek isteyen Windows PC kullanıcıları, bunu geleneksel yöntemlerle, yani istemciyi indirip kurarak yapmak zorundaydı. Daha basit hale getirmek için Mozilla, kullanıcılara tarayıcıyı Microsoft Store üzerinden tek tıklamayla yükleme seçeneği sunuyor.

Mozilla, kullanıcılara Firefox'u Windows Store üzerinden tek tıklamayla yükleme seçeneği sunuyor.

Görünüşe göre Microsoft'un uygulama mağazasına yeni yaklaşımı sonuç alıyor. Bu yılın başlarında teknoloji devi, geliştiricilerin daha fazlasını platformuna çekmek için gelir payını artırdığını duyurdu. Aylar sonra şirket, Steam, Epic Games ve Amazon gibi üçüncü tarafların uygulamalarını mağazada barındırmasına izin vermek için mağaza politikalarını güncelledi.

Yeni politikalar Mozilla'nın Microsoft Store'da Firefox tarayıcısını başlatmasına izin vererek dijital vitrine çıkan ilk büyük tarayıcı oldu. Geleneksel yöntemlerle elde edilen sürümler gibi, Firefox'un Microsoft Store sürümü de en son tarayıcı özelliklerinin tümünü içerecektir.

Microsoft'un eski politikaları, mağazasında bulunan herhangi bir tarayıcının Blink oluşturma motorunu kullanmasını gerektiriyordu. Firefox, Gecko motorunu kullanıyor, bu da onu Microsoft Store'da kullanılabilir hale getirmek için Mozilla'nın tarayıcısını yeniden yazması gerektiği anlamına geliyordu. Ancak, güncellenen mağaza politikalarında artık durum böyle değil.

Mozilla Firefox, Windows 10 ve 11 için Microsoft Store'a geldi!

Mozilla, kullanıcılara Firefox'u Windows Store üzerinden tek tıklamayla yükleme seçeneği sunuyor.

Firefox 94, aralarından seçim yapabileceğiniz 18 temadan oluşan bir palet sunarak deneyiminizi kişiselleştirmenin yeni bir yolu olan Firefox Colorways'i tanıtan en son sürümdü. Bu temalar yalnızca Firefox 94 ve 95'te mevcut olacak, ancak önceden yüklenmiş tüm renk gruplarına Firefox 96 ve sonraki sürümlerde "Eklentiler ve Temalar" aracılığıyla erişilebilir olmaya devam edecek.

Mozilla Firefox Windows 10 ve 11 için Microsft Store'da mevcut.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim