Hakkari’de keşfedildi, büyük şaşkınlık yarattı

Hakkari’de Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, turizme kazandırılmak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında altı mağara keşfetti.

Hakkari’de Şal Vadisi’ne geçen yıl il özel idaresi tarafından hazırlanan ‘Sere Sola Parkı’ projesi kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşünde 7 mağara tespit edilmişti. Aynı bölgede bugün Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu ile emekli memur Kemal Kaya tarafından düzenlenen keşif turunda 6 ayrı mağara daha tespit edildi.

“YARASALAR VARDI”

Hacı Tansu, “Gezdiğimiz bölge Şal Vadisi. Tarihi geçmişi olan bir bölge. 6 ayrı mağara bulduk. İkisi çok ilginçti. Sarkıtlar ve yarasalar vardı içerisinde” dedi.

“BURADA ÇOK MAĞARA VAR”

Emekli memur Kemal Kaya ise “Dağ tırmanışına en son 1973’te TRT Hakkari Radyosu’nda çalışırken televizyon sinyalini bulmak için Sümbül Dağı’na çıkmıştım. Ekibimizle 8 saatte zirveye ulaşmıştık. Televizyonu ve aküyü sırtımızda taşımıştık. Sadece Irak sinyalini bulmuştuk. Sonrasında TRT Hakkari Radyosu Ankara’ya taşındı. Ben de sağlık meslek lisesine geçiş yaptım. Emekli olana kadar dağlardan uzak kaldım. Hacı Tansu ve gazeteci oğlum Mimar Kaya ile mağara keşfine katıldım. Çok tarihi bir vadi. Buradaki mağaraları ilk defa görüyorum. Çok mağara var. Turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

(İHA)



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/30KxDyI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim