İçime yine bir kurt düştü!..

Göz odur ki, dağın arkasını göre, akıl odur ki, başa geleceği bile…

Prof. Dr. Hikmet Özdemir “ATATÜRK’ün Liderlik Sırları. Başarıya Giden Yol” adlı kitabının giriş bölümüne bu müthiş Türk atasözünü başlık olarak seçmiş. Ve diyor ki;

“Ortaya konulan ölçü, yakın ve ırak tehlikelerden korunabilmek için kuşaktan kuşağa aktarılan ve yadsınması mümkün olmayan bir liderlik çıtasıdır.”

Lafı, Türk Devletleri Teşkilatı oluşumuna getireceğim…

Hepimizin büyük rüyası… Kamuoyunda çok olumlu bir hava esti. Hiçbir itirazım yok… Ancak, kafamda bazı soru işaretleri belirdi. Onları da belirtmeden geçemeyeceğim;

Teşkilatın kuruluşu ve sonuç bildirisinin ilan edilmesinin ardından iç politikaya yönelik siyasi taklacılık atakları da başladı. Türk dünyası haritaları ve önünde verilen pozlar ile karşılıklı reveranslar yapılıyor. Özellikle, ATATÜRK’ün adını hutbelerde andırmayanlar, ona Ayasofya’dan hakaret edenler, 10 Kasım’da bile rahmet okumayanlar… Gerçek nedir bilmek ister misiniz?. O zaman aşağıdaki, fotoğrafa dikkatle bakın!..

ATATÜRK’ün 26 Kasım 1930’da Samsun’da bir ortaokulun coğrafya dersinde çekilmiş olan fotoğrafı Türk dünyasına verdiği önemin en büyük göstergesidir. Bugün pek bilinmeyen bu fotoğrafta ATATÜRK bir öğrenciye geniş bir coğrafyada Türklerin anayurdunun bulunduğu bölgeyi yuvarlak içine alarak (tebeşirle çizerek) göstermesi çok çarpıcıdır. Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün en büyük özlemiydi Türk dünyası birliği.

Anlayan anladı herhalde!..

★★★

Dünya dengeleri adına çok önemli bir gelişme… Uzun sonuç bildirisine bakıyorum ilan edilen maddelerin hiçbirine itirazım olamaz. Ancaak!.. Eksiklikler hem de büyük eksiklikler var… O bildiride, neden akraba Türk topluluklarında atıf yapılmıyor?.. Örneğin; neden Irak Türkleri, Suriye Türkleri, Ahıska Türkleri, Kırım Türkleri, Balkan Türkleri, Uygur Türkleri yok?.. 3-4 satır da olsa bir formülü bulunup bahsedilemez miydi?..

Tayyip Erdoğan, zirvedeki konuşmasında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini de aramızda görmek isteriz” demişti. Bu yaklaşım sonuç bildirisine yansımamış lafta kalmış. Sonuç bildirisinin 7’nci maddesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti denmemiş, Kıbrıs Türk halkıyla dayanışma ve Kıbrıs Türk halkının TDT faaliyetlerine katılmasından bahsedilmiş. Yani KKTC’nin bağımsız bir devlet olduğu sonuç bildirisine yazılamamış. En azından Türkiye’nin diplomatik olarak tanıdığı KKTC diyerek KKTC diye bir başka Türk devleti olduğu vurgulanabilirdi.

Şimdi gelin işin bam teline…

Türk Birliği’nin yüksek nişanı İngilizce!.. Bu neyin kafası acaba?.. Yüksek nişan neden Türkçe değil?.. Bir de üzerine “Turkıc World” diye yazılmış. Bu “Turkıc” neyin nesidir diye çok merak ettim. Uzman bir isme sordum. Şunları söyledi;

“Rusça’da “Turk” değil de “Turok” (турок) vardır. Diğeri de Türk (турок). Turok, Türkiye’deki Türkler için kullanılır. Türk ise tüm Türki dünyadaki Türkleri içerir (Türkiye’dekilerin yanı sıra Yakutlar gibi Rusya’nın kendi Türki halkları, Orta Asya, Gagavuzya, Sincan vs. hepsi dahil). Ama neticede konu eğer özelde Türkiye’deki Türkler ise daha ziyade Turok ifadesi kullanılır.

Yani bir anlamda Türkçe ’deki Türk ve Türki gibi. İngilizce ’deki Turkish ve Turkic gibi. Aslında Rusça ’da olan şey Türkçe’de ve İngilizce ’de de var. Sadece sanırım biz Türkçe’de bazen onu onun yerine kullandığımız için, bazen dilimize kolay geldiği için, bazen milliyetçi vurguyu artırmak için… Türk kelimesini daha yaygın kullanıyoruz…”

Doğrusunu söylemek gerekirse hiiç anlam veremedim!..

Beynimi kemiren esas kuşkuyu yekten söyleyeyim;

Acaba bu, Rusya ve Çin’in bölgedeki etkinliğini kırmak için yeni bir ABD projesi mi?.. Ve hatta, FETÖ 2.0 projesi mi diye içime kurt düştü!. “Hayallerin bu değil mi” diye bana tepki gösterirseniz de şunu derim; “Biz, bu işi ATATÜRK’ün Türk tarih tezi ışığında yaparız. El aleme ihtiyacımız yok!”..

★★★

Merkez sağ siyasetin önemli isimlerinden Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu “Çarpıtılan tarihimiz “başlığı ile önemli bir basın açıklaması yaptı. Bazı satırları, taşı tam yerine koyduğu işin paylaşmak istedim;

★★★

Atatürk, Kurtuluş Savaşımız sonunda, bu emperyalist oyunu yırttı attı!

Bir daha böyle tuzaklara düşmeyelim diye de ‘TÜRK TARİH TEZİNİ’ anlatan dört cilt olarak tarih kitabını yazdı. Buna bağlı olarak da gerçek Türk Tarihini anlatan Tarih Kitapları hazırlattı.

10 Kasım 1938’da  Atatürk vefat edince, bu kitapların hepsi rafa kaldırıldı.

★★★

12 Mayıs 1939’da, Kültür Reformu kapsamında Türk-İngiliz Ortak Beyannamesi imzalandı ve yabancı ülkelerin eğitimcileri, eğitim sistemimizi istedikleri gibi değiştirdiler. Halkevlerinde dahi, İngiliz öğretmenler görev yapmaya başladı. (Cengiz Özakıncı’nın You Tube videoları ve kitaplarında, isim ve yer belirtilerek yazılıdır)

★★★

İngilizler 1949 yılına kadar hem eğitim sistemimizi, hem de tarihimizi diledikleri gibi çarpıttılar.

★★★

1949 yılında Türkiye-ABD bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın bir adı, ‘Fulbright Eğitim Komisyonu’, diğer adı ise; Türkiye-ABD Kültürel Mübadele (değişim) Komisyonu idi. Komisyon, Türk Eğitim sistemini yeni baştan hazırlayacaktı.

9 Üyeli komisyonun 4 üyesi Türk, 4 üyesi Amerikalı, Başkanı da ABD Ankara Büyükelçisi olacaktı!

Tarihimizin nasıl kendi elimizle çarpıtıldığını anlatabildim mi?

Bu komisyon hala görevdedir ve merkezi Ankara’dadır.

★★★

‘Helalleşme’ kavramının Türk Siyasetine sokulmasından hemen sonra, Atatürk’ün Türk Tarih Tezinin, nasıl Grek Tarih Tezine çevrildiğini, tarih gerçeklerle anlatmaya çalıştım.

‘Helalleşme’ kavramını, Türk Siyasetine ilk sokan Erdoğan’dı!

17/25 Hırsızlık-Soygun-Rüşvet olaylarından sonra, FETÖ tarafından kandırıldığını söyleyip, Türk Milletinden helallik istemişti!

Şimdi de Kılıçdaroğlu ‘Helalleşme Turlarına’ çıkacağını söyledi!

İnşallah yazdıklarım helalleşmek isteyenlere ışık tutar…

Tarikat ve Cemaatlerden başka hiçbir yerde “Helalleşme” diye bir kurum yoktur. Ne Anayasamızda, ne Cumhuriyet Tarihimizde, ne de Türk Devlet töresinde ben ‘Helalleşme’ görmedim. Gören, bilen var mı?”

★★★

Ulu Tanrı,  tüm şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşlarına rahmet etsin. Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.

 



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3Dm0TdO

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim