Meta (Facebook), Dokunma Hissini Artırılmış ve Sanal Gerçekliğe Getirmek İstiyor

Belki de artırılmış ve sanal gerçekliğin karşılaştığı en büyük zorluk, deneyimlediğiniz şeyin gerçek olduğuna inanmak için insan zihnini kandırmaktır. Metaverse'ün görsel ve işitsel öğelerine hakim olmak nispeten basittir, ancak temas halinde olmak çok daha zordur.

Meta (Facebook), son yedi yıldır sanal dünyaya (Metaverse'e) dokunma hissini getirebilecek eldivenler geliştirmek için çalışıyor.

Meta (Facebook), son yedi yıldır – muhtemelen 2014 yılında 2 milyar dolarlık sanal gerçeklik kulaklık üreticisi Oculus VR'yi satın aldığından beri – sanal dünyaya dokunma hissini getirebilecek eldivenler geliştirmek için çalışıyor. Bu hafta şirket, ilerleme durumu hakkında bir güncelleme yaptı.

Meta'nın Reality Labs Araştırma ekiplerinden biri bu sorunu doğrudan ele alıyor. Yeni başlayanlar için, mevcut mekanik aktüatörlerden daha az ısı üreten yeni yumuşak aktüatörler oluşturuyorlar. Bunlar, aktüatörleri hareket ettiren hava akışını kontrol eden bir mikroakışkan işlemci ile birlikte çalışacak. Birlikte, bu yenilikler Meta'nın bir eldivene normalde mümkün olandan çok daha fazla aktüatör takmasını sağlayacak ve umarım uzun süreli kullanım için yeterince rahat hale getirecektir.

Metaverse'e dokunma hissinin getirilmesinde yer alan bir diğer önemli unsur da el takibidir. Meta, bir sistemin elinizin sanal bir sahnede nerede olduğunu, sanal bir nesneyle temas halinde olup olmadığını ve elinizin söz konusu nesneyle tam olarak nasıl etkileşime girdiğini tam olarak belirlemesini sağlayacak gelişmiş el izleme teknolojisi oluşturduğunu söyledi.

Bu arada, dokunsal bir işleyici, tüm bu bilgileri eldivenin üzerindeki aktüatörlere beslemekten sorumlu olacaktır.

Meta, eldiven projesinin bir moonshot olarak başladığını, ancak zaman içinde giderek daha uygulanabilir hale geldiğini söyledi. Hala gelişimin ilk aşamalarında, ama kesinlikle duyuları uyarmak için cildinize kimyasallar uygulamaktan çok daha iyi hale geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim