Ön sevişme aceleye gelmez!

Kısa tutulan bir ön sevişme cinsel yaşamı olumsuz etkiler. Bu nedenle süresi olabildiğince uzun tutulmalıdır…

Eşimi bu huyundan nasıl vazgeçiririm?

SORU:

26 yaşında 2 yıllık evli bir bayanım. Eşim cinsellikte çok aceleci. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Ön sevişmenin süresi ne kadar olmalıdır? K.D./Tekirdağ

CEVAP:

Cinselliğin yüzde 90’ı dokunulmaktan haz almak ve dokunarak haz vermektir, yani sevişmektir. Geri kalan yüzde 10’luk kısmı yani penisin vajinaya girmesini sorunsuz yaşamak için uzun bir ön sevişme gerekir. Bu sayede çiftler hem kendilerini ve partnerlerini keşfedebilir, hem de daha kolay orgazm olabilir. Kadın ve erkeğin uyarılma süreleri genelde farklıdır, kadınlar erkeğe oranla daha geç uyarılırlar. “Cinselliğin başlangıcı iyi olmalı ki devamı ve sonucu da iyi olabilsin” mantığından hareketle, 15-30 dakikalık ön sevişme yeterli görülmektedir.

Fazla seks yapmak spermleri azaltır mı?

SORU:

Sekse düşkün biriyim ve bu bir saplantı haline geldi. Bu yüzden spermlerim azalır mı? H.I./Giresun

CEVAP:

Çok fazla cinsel aktivitede bulunmanız sanılanın aksine sperm sayısını azaltmaz, sağlık göstergesi olarak haz duygusunu artırdığı için sperm üretimini fazlalaştırır. Cinsel Tıp Derneği’nin yaptığı üreme sağlığıyla ilgili araştırmalar hayatımızın parçası olan ve her gün karşılaştığımız birçok maddenin, alışkanlıklarımızın başta sperm sayısı olmak üzere üreme sağlığına olumsuz etkileri olabileceğini göstermiştir. Sıcak havalar, sık yapılan uçak yolcukları, egzersiz yapmama, düzensiz ve tek yönlü beslenme, sigara ve alkol kullanımı, bazı ilaçlar (vücut geliştirici ilaçlar, alerji, soğuk algınlığı, öksürük, mide hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, böbrek hastalıkları ve tiroid bezi hastalıklarının tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, bir takım ağrı kesiciler ve antibiyotikler), uyuşturucular, cep telefonları ve telsiz telefonlar, renkli televizyonlar, elektrikli battaniyeler, ev dekorasyonu ve tamirinde kullanılan bazı kimyasallar, röntgen ışınları gibi maddeler ve alışkanlıklar sperm sayısının azalmasına yol açabilir ve üreme sağlığına zarar verebilir.

Cinsel isteksizlikle nasıl başa çıkılır?

SORU:

2 aylık evliyim. Eşimde cinsel isteksizlik sorunu var. İlk iki hafta cinsel sorunumuz yoktu ama 15 günden beri hiç ilişkiye girmedik. Bunu nasıl aşabiliriz? G.E./İstanbul

CEVAP:

Bir cinsel işlev sorununun varlığından söz edilebilmesi için, sorunun en az 6 ay devam etmesi gerekir. Çiftlerin ilk cinsel birlikteliklerinde hemen muhteşem hazları yakalama düşüncesi, erkeğin daima seks isteği ile dolup taşması gerektiği gibi cinsel mit dediğimiz hurafeler; cinselliğe yeni başlayanların birbirlerini anlayamamalarına sebep olmaktadır. Oysa erkek ya da kadın, zaman zaman cinsel isteksizlik yaşayabilir. Ama bu kadının ya da erkeğin partnerini istemediği anlamına da gelmez. Cinsel yaşantısı yeni başlayan çiftlerin biraz zamana ihtiyaçları vardır.



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3E5LYVy

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim