Van Gölü’nün sırları sergilenecek

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü’nün derinliklerinde tespit edilen mikrobiyalitler ve Adilcevaz Kalesi gibi buluntuların sergisi açılacak.

600 bin yıllık geçmişe sahip Van Gölü’nün derinliklerinde birçok yapıya ve batıklara ulaşıldı. 28 yıldır Van Gölü’nde dalış yapan Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol, gölün derinliklerinde yaşam alanlarının kalıntılarını tespit etmeye devam ediyor.

6-7 Aralık’ta dalışlarda tespit edilen buluntuların sergisinin açılacağını belirten Sualtı Filmcileri ve Fotoğrafçıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Öztürk, “Van Gölü turizm açısında yavaş yavaş gelişmeye başladı. İnanıyorum ki bu sergi buna katkı sunacaktır. Van Gölü’nün altındaki mikrobiyaliter ve görüntüler çok güzel, bütün dalgıçların gelip görmesi lazım” dedi.

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol ise “Van Gölü Havzası’ndaki gizemler hâlâ sırlarını koruyor. 6-7 Aralık’ta Adilcevaz’da su altında çektiğimiz mikrobiyalitlerin sergisini yapacağız” diye konuştu.

(İHA)



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3x3wVJ2

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim