AKP’li Lütfi Elvan’ın ‘küçülme’ itirafı

Türkiye’nin ekonomisini kendi deyimleriyle ‘’Ekonomik Kurtuluş Savaşı’’ verilecek hale getiren AKP iktidarı, TÜİK eliyle yine harikalar yaratıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, mızrak çuvala sığmıyor! Anlattıkları ‘büyüme masalı’na kendileri bile inanmıyor…

Neredeyse 20 gündür sesi soluğu çıkmayan ve ortada görünmeyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dün bir çıktı; pir çıktı… Elvan, AKP’nin propaganda bürosu haline gelmiş TÜİK’in yayımladığı verilere dayanarak, “Türkiye ekonomisi, 2021’in üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 7,4 büyüme kaydetti” dedi.

Lütfi Elvan

BU NASIL BÜYÜME?

Oysa ki; ortada ne bir büyüme var, ne de milyonlarca emekçinin hayatında olumlu bir gelişme… Aksine; emeğini satarak yaşayan milyonlarca kişinin hem sofradaki ekmeği küçüldü, hem de cebine giren ücreti azaldı. Asgari ücretle yaşamaya çalışan emekçiler, sadece son bir ayda, TL’ye değer kaybettirip dövizi fırlatan AKP yüzünden 945 TL kaybetti.

Sayın Elvan; bu nasıl bir büyüme?

RAKAMLAR ORTADA

Yine TÜİK rakamları üzerinden gidersek; yaşandığı iddia edilen büyümeden emekçilerin aldığı pay, geçen çeyreğe göre, 32.7’den, 29.8’e düşmüş.

Bu bile, ücretlerin ve gelirin azaldığını gösteren somut bir veri…

Zaten Elvan da 20 gün sonra ortaya çıkıp attığı ilk twitte, emekçiler açısından bir büyümenin olmadığını satır arasında itiraf etmek zorunda kalıyor. Elvan, “Ücretli kesimin milli gelirden aldığı payı artırmak için gerekli adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir” diyerek, halkın ‘’büyüme’’den pay almadığını itiraf ediyor. AKP’li Elvan, emekçiler açısından bir büyüme değil, küçülmenin olduğunu kabul ediyor.

BÜYÜME MASALI KARIN DOYURMUYOR!

Lütfi Elvan’ın ‘’büyüme’’ dediği olgu, aslında kendisinin de itiraf ettiği üzere, ‘’dış talep’’ten kaynaklanıyor. İçeriye baktığımızda ise, TÜİK’in makyajlı rakamları bile gerçeği örtemiyor. Konut – inşaat sektörünün 6.7 oranında daralma yaşadığı TÜİK’in raporunda açıkça görülüyor. Tarım sektöründeki küçülme de 5.9 civarında… Geçen yıl bu rakam 7’ye yakındı… Tarımdaki küçülme, gıda fiyatlarının daha da artacağını gösteriyor.

Sözün özü:

AKP’nin kağıt üzerindeki büyüme masalları, hayatın gerçeği ile uyuşmuyor. Emekçilerin sofrasındaki ekmek her geçen gün küçülürken, AKP’ci müteahhitlerin dövize endeksli geliri ise artmaya devam ediyor.  TL’nin değerini düşüren, doları bilerek ve isteyerek yükselten AKP yandaşlarının milyonlarına milyon katıyor. Emekçinin payına ise “büyüme masalı” düşüyor.

Abdullah Gül kabak tadı verdi

AKP kurucusu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başarılı olduğu tek alan, her yıl mutlaka kendisini gündeme sokması… Gül, şu günlerde yine siyaset piyasasına sürülüyor. Kimi Abdullah Gül’ün aslında Atatürk düşmanı olmadığını kanıtlamaya çalışıyor, kimi ise Gül’ü Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı yapmaya… Küçük partilerin liderleri de peş peşe Gül’ü ziyaret ediyor.

Abdullah Gül

KENDİSİ KONUŞMALI

Bu anlamsız ve artık kabak tadı veren Abdullah Gül seviciliğine bir son vermek gerekiyor. Abdullah Gül çıkıp kendisini ifade edebilecek güç ve yetenekteyken bunu yapmıyor. Susup izliyor ve aklınca oyun kurmaya çalışıyor. Zaten CHP tabanını da Gül’ün bu tavrı ifrit ediyor! CHP seçmenlerinin yüzde 99.9’unun oy vermeyeceği eski bir siyasetçiyi CHP tabanına pazarlamaya çalışmak ise komik kaçıyor…

İSTERSENİZ DENEYİN…

Gelin bu beyhude çabadan vazgeçin; boşuna kendinizi yormayın, bize de vakit kaybettirmeyin… İki dünya bir araya gelse, Abdullah Gül benim ve benimle aynı düşünceyi paylaşanların cumhurbaşkanı adayı olamaz… İnanmıyorsanız; deneyin ve görün…

İttifak trafiği hızlanıyor

AKP ve MHP’nin Türkiye’nin başına bela ettiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tüm partileri birbirine muhtaç hale getirdi. Eğer bir ittifak içinde değilseniz, siyaseten yaşama şansınız yok.

İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ ve arkadaşları da bu gerçeği bildikleri için, CHP’den ayrılarak Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ni ziyaret ederek, iş birliğinin yolarını arayacaklar.

KAPI AÇIK

Bu arada, merhum Haydar Baş’ın kurduğu Bağımsız Türkiye Partisi de Millet İttifakı’na dahil olmak istiyor. Konuştuğum BTP yöneticileri, ‘’davet’’e açık olduklarını ve AKP ile hiçbir şekilde birlikte hareket etmeyeceklerini belirtiyor.

SOLDAKİ DURUM

Solda ise HDP ile TKP arasındaki teorik tartışma sürüyor. ‘’Üçüncü İttifak’’ üzerinden başlayan tartışma, Twitter’da tüm hızıyla devam ediyor. Bakalım bu tartışma nereye evrilecek? Sol TİP’in de sıcak baktığı “Üçüncü İttifak’’ı kurmayı başarabilecek mi?

 



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3peX703

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim