Apple’dan 2022 yılında beş yeni Mac beklentisi

Apple, 2022 yılında giriş seviyesi MacBook Pro ve dört farklı Mac hazırlığında. Henüz iddia seviyesinde olsa da, Bloomberg yazarı Mark Gurman, oldukça detaylı beklentiler açıkladı. Peki ama Gurman’a göre Apple’ın 2022 yılında piyasaya süreceği Mac modelleri ve özellikleri nasıl olacak?

Giriş seviyesi MacBook Pro ve diğer tahminler

Apple, Intel işlemciler yerine kendi tasarladığı ARM tabanlı M1 işlemciler sonrası bu sene vitesi daha da yükseltti. Buna göre Apple, M1 Max ve Pro işlemcileri ile performansı daha da yükseltti. Gurman’a göre 2022 yılında teknoloji devi, bu performansı artırmanın yanında ürün yelpazesini de genişletme peşinde.

Mark Gurman, 24 inçlik iMac‘in yeni versiyonunda yeni M2 işlemcisinden güç alan üst düzey bir model ile geleceği iddiasında. Buna göre Apple 2022 içinde M2 ile güçlendirilmiş MacBook Air‘i de tanıtabilir. Gurman, yeni bir giriş seviyesi MacBook Pro iddiasını da yineledi.


Mac Pro son olarak 2019 yılında yenilendi

Mark Gurman daha önce de yeni nesil giriş seviyesi MacBook Pro modelinin yeni nesil MacBook Air ile aynı M2 işlemci içereceğini iddia etti. Gurman’a göre, M2 işlemcisinin de M1 yongasıyla aynı sayıda CPU çekirdeğine sahip olma ihtimali var. Bu anlamda teknoloji yazarı, M2 işlemcisinin 10 adet grafik çekirdeği ve iyileştirilmiş performans ile geleceği iddiasında.

Gurman ayrıca 2022 yılında Mac Mini güncellemesi, Apple işlemciye sahip yeni bir Mac Pro beklentisini de açıkladı. Mac Pro‘lar bildiğiniz gibi Apple’ın profesyoneller için ürettiği Mac modelleri. Rende tasarımı ile alay konusu olan model son olarak 2019 yılında karşımıza çıktı. Tabii ki bunların yanında yeni MacBook Pro modelleri de gelecek. Ancak yeni M2 işlemcinin yanında tıpkı bu sene olduğu gibi daha performanslı bir işlemcinin daha karşımıza çıkma ihtimali var.

Apple’ın giriş seviyesi MacBook Pro modeli ile MacBook Air arasında tasarım ve ağırlık dışında performansta nasıl farklar olacağı ise merak konusu. Her ne kadar henüz iddia seviyesinde olsa da Mark Gurman oldukça detaylı bir iddia ile karşımızda.

Apple bu sene yaptığı tanıtımda M1 Pro ve M1 Max adı altında iki yeni ARM tabanlı işlemci tanıttı. Teknoloji devinin TSMC‘nin 5 nm fabrikasyon süreci ile ürettiği işlemciler 2023 yılında ise yerini 3 nm teknolojisine bırakacak.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Apple’dan 2022 yılında beş yeni Mac beklentisi yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3DqL7gQ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim