Babacan: Millete Çin malı ekonomi modeli dayatılıyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın ‘kendi hikayemizi yazıyoruz’ yönündeki açıklamalarına cevap verdi. Babacan, “Biz geçmişte Türkiye modeliyle çözmüştük. Tüm dünya böyle adlandırmıştı” dedi.

Babacan sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, vatandaşlardan bankadaki, yastık altındaki dövizlerini ekonomiye kazandırmaları çağrısında bulunmuş ve yeni ekonomik model uyguladıklarını öne sürmüştü. Erdoğan, “Geçmişte Türkiye sıkıntılarını hep başkalarının reçeteleriyle çözmeye çalışmıştı. Bu defa, dünyadan ve kendimizden çıkardığımız dersler ışığında, bilimin, aklın, gayretin ve inancın desteğiyle kendi hikâyemizi yazıyoruz” ifadesini kullandı.


Erdoğan’ın bu sözlerine cevap veren Babacan,  “Biz geçmişte Türkiye modeliyle çözmüştük. Tüm dünya böyle adlandırmıştı. Ama şimdi ise sizin ekonomide Çin malı bir model dayatmaya çalıştığınız söyleniyor” dedi.



https://ift.tt/3IwcXMs
GÜNDEM – Kronos Haber https://ift.tt/308EfY3 Alıntı : https://ift.tt/3lNhccN

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim