Biden: Putin’in Ukrayna konusundaki ‘kırmızı çizgilerini’ tanımıyorum

Gazetecilere konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna konusundaki ‘kırmızı çizgilerini’ tanımadığını belirterek, “Kimsenin kırmızı çizgilerini kabul etmeyeceğim” dedi.

“Rusya’nın ‘Ukrayna’yı işgalinin’ nasıl önlenebileceği” sorusuna Biden, “Rusya’nın eylemlerinden uzun zamandır haberdarız ve Rus mevkidaşımla uzun bir görüşme yapacağımızı sanıyorum” yanıtını verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme için henüz üzerinde anlaşılmış kesin bir tarih olmadığını, ancak 7 Aralık tarihinin teklif edildiğini söylemişti.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO’nun Ukrayna’daki askeri altyapısını genişletmesinin Rusya için kırmızı çizgi olduğunu belirtmiş ve ülkesinin kırmızı çizgilerinin geçilmeyeceğini umduklarını vurgulamıştı.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Biden: Putin’in Ukrayna konusundaki ‘kırmızı çizgilerini’ tanımıyorum yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/31rtqko

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim