Çifte maaşlı bakan Nebati Bey!

Önceki gece Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan “tak” diye gitti…

Yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati “şak” diye atanıverdi! Ben muhterem Nebati Bey’i, Fetullah Efendi ile Pensilvanya’da çektirdiği fotoğraftan ve yakınlarda Berat Albayrak ile samimi görüntüsünden tanıyordum ama o kadar… En önemli bakanlıklardan birine atanınca doğal olarak ilgimi çekti tabii… Hakkında yazılanlara, özgeçmişine ve tabii ilk mesajına baktım. Bakanlığa getirildikten sonraki attığı mesajla başlayayım:

Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah.

Hani bilmesem, Diyanet İşleri Başkanlığı’na atandı filan zannedebilirdim! Ancak özgeçmişine baktığımda ekonomi eğitimi de almadığını gördüm; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı. ENSAR Vakfından TÜGVA’ya epey vakıf üyeliği bulunuyor.

Nebati Bey, 3 dönem AKP milletvekiliydi. İki özelliği öne çıkıyor:

-AKP’li Cumhurbaşkanı’na pek bağlı…

-Damat Berat Albayrak’a pek yakın!

“İslam ümmetinin imamesi!”

Bu özgeçmiş Hazine ve Maliye’nin başına geçmek için yeterli demek ki!

Tabii yalnızca bunlar değil; muhteremin 2. İslam Kongresi’nde yaptığı konuşmanın da mutlaka payı olmuştur diye düşünüyorum. Bakın o konuşmada “İslam ümmeti tespih taneleri gibi dağılıyor” görüşüne karşılık neler söylemişti:

-Tespih gibi dağılanları toparlayacak bir şeye ihtiyaç var. O da imamedir. İmameyi de bu ülke, bu ümmete hediye etti, Recep Tayyip Erdoğan. İmamımız var, bunları toparlayacak güçlü bir Türkiye var… Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. O gereken her şeyi yapıyor ve Allah’a tevekkül ediyor, milletine güveniyor, ümmetine güveniyor. Sırtını Allah’a dayayana gücü yetecek kimse var mı? Sırtını millete dayayana, ne kadar çok hain çıkarsa çıksın karşı çıkacak kimse var mı?

Gördüğünüz gibi, adeta “aşk” derecesindeki bu bağlılık, tüm engelleri yıkacak denli güçlü, ekonomi okumamış olması dert değil yani…

Gelelim FETÖ meselesine… Yıllar önce Nebati Bey’le Fetullah’ın fotoğrafını 35 yıl Fetullahla birlikte çalışan daha sonra örgütten ayrılan Nurettin Veren yayımlamıştı. Yıllar sonra, Veren kendisini arayan Nebati Bey ile telefon konuşmasını şöyle anlattı:

Ben bedel ödeyerek bu mücadelemi veriyorum dedim.

Ne bedel ödedin dedi. Ben FETÖ ile 1966 yılından itibaren 35 sene bu millete hizmet ediyor diye kandırıldım. Bu ülkeye en büyük ihanet edenin en son FETÖ olduğunu 1996 yılında FETÖ deklare etti. Bana önemli bir afaroz mektup yazdı ve tüm ülkeye beni hedef gösterdi yok edilmem için. 

Keşke bedel ödediğin gibi FETÖ seni öldürseydi dedi. Bakın dedim Nurettin Bey siz bakan yardımcısı olarak konuştuğunuzu bile kontrol edemiyorsunuz. Benim öldürülmemi temenni ediyorsunuz. Siz nasıl bu görevi yapacaksınız dedim. Ben oraya görevli olarak gittim dedi. Ne görevli olarak gittin dedim. Bunu sen bilmezsin dedi. 

Ben 4 sene hapis cezası aldım dedim. Keşke 40 sene ceza alsaydın dedi. 

Görüldüğü üzere gayet açık bir şekilde Nurettin Veren’in öldürülmesini temenni eden Nebati Bey o sıralar Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı görevindeydi!

Suyundan da koy!

Muhterem Nebati Bey’in marifetleri bununla da sınırlı değil…

Kendisi, çit maaşlı “şanslı partili” kategorisinde aynı zamanda! Şu anda hem bakan hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi… Bakanlık maaşından daha fazlasını Telekom’dan alıyor. Önce iki maaşın tamamına bakalım:

-65 bin 849 lira!

Bakan maaşı 32 bin TL, Telekom maaşı ise 33 bin 849 TL. Haa, bu arada anımsatayım, Nebati Bey çift maaşı bakan yardımcısı iken de alıyordu!

Bu yazıyı sevgili kardeşim Murat Muratoğlu’nun sosyal medya mesajı ile bitireyim:

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekonomi eğitimi olmaması ne
fark eder? Ülkenin başında zaten bir ekonomist var!..



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3DhayBl

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim