Damadın ‘Nebati’si bakan oldu!..

Müjdeler olsun, nur topu bir bakan-ımız daha oldu!..

Ekonomi eğitimi bulunmayan, doktora tezini ‘AKP teşkilatları’ üzerine yapan Nureddin Nebati yeni Hazine ve Maliye bakan-ı oldu…

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi sitesinde bakan Nebati’nin eğitimiyle ilgili şu bilgiler yer alıyor:

“Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.”

Olsun varsın!.. Ekonominin kitabını yazmış 1 numara varken maliye bakan-ı ekonomi eğitimi alsa ne olur almasa ne olur.  Siz esas sözde değil özde olan SİVİ’ye bakın. Nebati bakan-ın bu SİVİ’si 40 ekonomi fakültesinin diplomasına bedel:

Nureddin Nebati,  damat Berat Albayrak’ın bakanlığı döneminden görevde kalan isimlerden birisiydi. Nureddin Nebati, geçtiğimiz ağustos ayında Süleymaniye’de eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la görüntülenmişti.  Anlayacağınız perşembenin geleceği belliydi!..

Nureddin Nebati’nin FETÖ elebaşısı ile çektirdiği bu fotoğraf da çok meşhurdur ve SİVİ’sinin en baba en sağlam referansıdır.

Yukarıdaki 2 fotoğrafı Gerçek Gündem haber sitesinden alıp köşeye koydum. Ancak, Nebati bakan-ın FETÖ ile çekilmiş fotoğrafını yayımlayan isim ise yıllarca cemaatle hareket ettikten sonra ayrıldığını iddia eden Nurettin Veren’di.

Ekonomi eğitimi bulunmayan bakan-ın dolu dolu SİVİ’sinin diğer referans noktaları ise; ENSAR, TÜGVA, ÖNDER’in de aralarında bulunduğu vakıf ve derneklerin üyesi olması.

★★★

AKP’de liyakatli adam mı kalmadı?…

Sorun o değil ki!.. Birinci ve temel ölçü sadakat… Ardından da yağlama ve yıkamadaki beceri…

Son 13 ayda Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan 3’ncü isim…Nebati bakan ne kadar o koltukta oturur?… Yağlama ve yıkama becerisine bağlı!.. Dili es kaza sürçerse yanar…

Geçenlerde belirtmiştim ya!.. Bir daha altını ısrarla çizmekte fayda var:

– Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın FETÖ’nün 5 tepe yöneticisiyle 766 kez telefon irtibatı bulunan damadı Ekrem Yeter hakkında verilen beraat kararının istinafta hukuka uygun bulunması…

-“FETÖ finasörü” BAE Prensinin sarayda kırmız halılarla karşılanması…

Hani o çok şikayet edilen “dış güçler” var ya!.. Ha, işte onlar dayatıyor “çareniz yok barışacaksınız” diye… Eli kolu bağlı saray cephesi çoktan boynunu eğmiş vaziyette… Yakında yeni tahliyeler ve adımlar gelirse şaşırmayın!..

(1 Aralık çarşamba günkü yazımdan)

O tahmin ettiğim adımlardan biri beklediğimden de çabuk geldi…

Bari, Melih Gökçek’i de Çevre ve  Şehircilik bakan-ı yapın!..

★★★

Satırları yazarken, üst düzey bir bürokrat dostumdan bakan atamasıyla ilgili bir tepki mesajı aldım. Özetle şöyle:

“Türkiye’de ‘yönetim’ kağıt üzerinde bilim dalı olarak görülse de pratikte pek kabul edilmez. Herkes yönetim uzmanıdır. İşte, yönetim bilimi der ki, bir organizasyonda bir şeyler yanlış gidiyorsa hatalı yapılan bir şeyler varsa bunun en az yüzde doksanı (yüzde 95 oranını söyleyenler de var) sistemdeki yanlışlıklar yüzündendir. Geri kalan az bir kısmı insan kaynaklıdır. Dolayısıyla yanlış giden hatalı yapılan başarısızlıkla sonuçlanan bir şey varsa ilk bakılması gereken yer sistemdir. Sistem nasıl işliyor? İş akışı doğru mu? Karar noktaları karar kriterleri doğru mu? Vs. bunun gibi çok detaylı bir denetim yapılması aksayan noktaların düzeltilmesi gerekir. Bu safha geçildikten sonra halen hata varsa o organizasyonun insan gücü gözden geçirilir. İşte bu bilimsel çıkarımdan hareket edersek bakanlar, genel müdürler vs. değiştirmek, eleman çıkarmak mevcut yanlışları hataları düzeltmeyecektir.”

Cevap olarak, kendisine, acı dolu bir emoji attım…

★★★

Ulu Tanrı, tüm şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşlarına rahmet etsin. Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/31oR7JU

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim