Hakemler korkuyor

Ülke futbolunun değişmeyen konusu hakemler. Her türlü başarısız sonuçta hedefe konan isimler onlar. Ama kusura bakmasınlar bunu hak ediyorlar. Profesyonel hakemlik geldiği günden bu yana işimi kaybedersem korkusu ile üzerlerindeki baskı arttı. Siyasi kanatta arkası güçlü olanların ya da günlük baskıların etkisi altında eziliyorlar. Süper Lig’den, alt liglere kadar sahaya kafası rahat şekilde çıkan hakem sayısı yok denecek kadar az. İşsiz kalma, meslekte istenmeyen adam olma ihtimalleri ile sahaya çıkıyorlar.
Şimdi kulüplerin talebi ile hakemlerin çalışma şartları yeniden dizayn ediliyor. Yurtdışından tecrübeli isimler getirilerek sıfırdan düzen kuruluyor. Ama düzen kurmaya gelen yabancıların futbolumuzun içindeki adamına göre tavır, adamına göre adalet konularına hâkim olmadıklarına eminim. “Arkası güçlüler ya da siyasiler kızarsa işimden olurum” baskısına yeni düzen içerisinde nasıl çare bulunacağını merakla bekliyorum.
Siyasete yakın olmaktan başka futbol üzerinde bir vasfı olmayanların düzene dışarıdan karışmayacaklarını kim garanti edebilir? Nasıl ki Siyasal İslam ülkenin temel değerlerini sarsıp kalıcı zararlar verdiyse onun uzantısı siyasal futbol da ülke futboluna yaralar açmıştır. Bunu konuşamadıktan sonra ne yapsak anlamı yok!



Alıntı Haberin Kaynağı Korkusuz Gazetesi https://ift.tt/3ogcshA

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim